Directorul general al AM POSDRU a demisionat din functie

Data publicarii: 17-02-2012 | Politica

Directorul general al Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (AM-POSDRU), Carmen Ionel, a demisionat joi din functie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii, remis joi Agerpres.

Decizia vine dupa ce premierul Mihai-Razvan Ungureanu a solicitat ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe Carmen Ionel din functia detinuta pentru management defectuos al Autoritatii. 'Doamna Carmen Ionel si-a dat azi demisia din functia de director general al AM POSDRU. 

Conducerea ministerului a apreciat ca problemele de management in cadrul AM POSDRU necesita regandirea intregii strategii de accelerare a absorbtiei de fonduri europene in domeniul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane', se precizeaza in comunicatul Ministerului Muncii. 

Potrivit sursei citate, pana la inceputul lunii martie, AM POSDRU trebuie sa remedieze toate deficientele indicate de Autoritatea de Audit, astfel incat platile de la Comisia Europeana sa nu fie suspendate. Pana in acest moment, au fost corectate peste jumatate dintre recomandarile Autoritatii de Audit. 

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Rosu, care are o experienta de 15 ani in gestionarea fondurilor europene si a fost director la Ministerul Finantelor Publice.

Sursa: AGERPRES.