Alpha Bank Romania a obtinut validarea normelor de creditare

Data publicarii: 17-02-2012 | Finante-Banci

Alpha Bank Romania ofera clientilor incepand cu aceasta saptamana produse ajustate in conformitate cu noile norme de creditare pentru persoanele fizice, validate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Cateva dintre prevederile noilor norme se refera la modificarea perioadei maxime de acordare a creditelor de consum, aceasta fiind de pana la 5 ani si modificarea avansului solicitat pentru creditele ipotecare. Astfel, pentru creditele ipotecare in euro avansul minim este de 25%, in timp ce pentru creditele in lei acesta este de minim 15%. 

Banca a aplicat in acelasi timp si o reducere a marjelor la creditele ipotecare in lei de 2 pp. Clientii care incaseaza salariile prin Alpha Bank beneficiaza in plus de o reducere suplimentara a marjei de 0,25 pp.

"In sprijinul rolului oricarui produs de creditare, de a aduce o imbunatatire a calitatii vietii, in contextul actual devine din ce in ce mai importanta consilierea clientului si asumarea unui angajament prudential la accesarea unui credit. Aplicarea noilor norme de creditare va aduce clientilor informatii suplimentare in acest sens, cum ar fi implicatiile indatorarii, riscurile evolutiilor adverse ale cursului de schimb in cazul accesarii unui imprumut in euro, astfel incat acestia sa poata alege produsele care li se potrivesc cel mai bine." a declarat dl. Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Mai multe informatii despre produsele de creditare ale bancii sunt disponibile in toate unitatile bancii sau pe website-ul www.alphabank.ro.