Presedintele Germaniei a DEMISIONAT

Data publicarii: 17-02-2012 | Actualitate

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de coruptie, si-a anuntat vineri demisia din functie. Oficialul german este implicat intr-un scandal de coruptie. 

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, a demisionat vineri din functie, numele sau fiind implicat intr-un scandal de coruptie. Apelurile la demisia lui Wulff s-au intensificat in ultima perioada, iar Parchetul din Hanovra a anuntat joi ca a cerut ridicarea imunitatii presedintelui republicii.

"Dupa o verificare exhaustiva a noilor documente si evaluarea articolelor din presa, parchetul din Hanovra estimeaza ca exista fapte suficiente pentru suspiciuni de incalcari ale legii sau de beneficii de avantaje" ale lui Wulff, a explicat intr-un comunicat parchetul din capitala landului Saxonia inferioara.

Wulff este criticat aspru de la jumatatea lunii decembrie de presa germana care il acuza ca a profitat de pozitia sa de sef al Guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine diverse avantaje financiare, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri.

Presedintele german a fost atacat fara menajamente pentru ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.

In Germania, functia presedintelui este in principal onorifica, insa acesta este o autoritate morala.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: