Franta/DSK: Arestul preventiv va fi prelungit

Data publicarii: 22-02-2012 | International

Masura de arest preventiv luata impotriva fostului director general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru 'complicitate la proxenetism agravat in banda organizata' si 'tainuire de abuz de bunuri sociale' in asa-numitul dosar Carlton va fi prelungita, informeaza marti AFP, citand o sursa apropiata dosarului.

Un judecator de instructie este asteptat in cursul serii la cazarma Jandarmeriei din Lille unde a fost plasat in arest preventiv Dominique Strauss-Kahn, pentru a prelungi aceasta masura, potrivit sursei. 

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat in arest preventiv pentru 'complicitate la proxenetism agravat in banda organizata' si 'tainuire de abuz de bunuri sociale' la sosirea sa, marti dimineata, la cazarma, unde a fost audiat toata ziua. 

Fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, urma sa fie interogat in legatura cu o serie de petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris si Washington. Scopul anchetatorilor era de a stabili daca DSK stia ca femeile care participau erau prostituate.

Ultima calatorie a avut loc intre 11 si 13 mai, la Washington, inaintea arestarii lui DSK in dosarul acuzatiilor de agresiune sexuala aduse de o camerista angajata a hotelului Sofitel din New York. 

Arestul preventiv, masura privativa de libertate ce se ia in cadrul unei anchete judiciare impotriva unei persoane suspectate de a fi comis o infractiune, are o durata initiala de 24 de ore, dar poate fi prelungit, potrivit aceleiasi surse.

Sursa: AGERPRES