CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT INFIINTAREA S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A.

Data publicarii: 23-02-2012 | Economie

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce se va realiza prin infiintarea S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A., ca urmare a fuziunii dintre S.C. Complexul Energetic Craiova S.A., S.C. Complexul Energetic Rovinari S.A., S.C. Complexul Energetic Turceni S.A. si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia S.A.

Trei dintre cele patru societati comerciale care vor fuziona - S.C. Complexul Energetic Craiova S.A., S.C. Complexul Energetic Rovinari S.A., S.C. Complexul Energetic Turceni S.A. - au ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea de energie electrica, iar Societatea Nationala a Lignitului Oltenia S.A. are ca principal obiect de activitate extractia si prepararea carbunelui inferior, transportul si comercializarea acestuia.  

In urma analizei operatiunii de concentrare economica, s-a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu mediul concurential normal si nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta.

Noua companie, S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. va fi constituita in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1024/2011 privind unele masuri de reorganizare a producatorilor de energie electrica de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: