Descinderi la Constanta. In colimator, creditele obtinute prin documente false

Data publicarii: 24-02-2012 | Finante-Banci

Descinderi la Constanta in cautarea unor persoane banuite ca s-ar fi imbogatit din imprumuturi bancare obtinute cu documente false. Suspectii sunt cercetati pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In dosar vor fi luati la intrebari si angajati ai bancilor care ar fi aprobat, suspect de usor, creditele. Descinderile au avut loc in cartierul Piata Chiliei, zona in care locuiesc cei mai multi constanteni certati cu legea. Au fost perchezitionate simultan 9 locuinte in cautarea a 16 persoane.

Ancheta se anunta dificila pentru ca reteaua actiona organizat. Creditele erau obtinute pe numele anumitor persoane iar vilele sau celelalte bunuri obtinute ilicit figureaza pe alte nume. Asa ca suspectii nu par sa-si faca probleme.

In urma perchezitiilor au fost ridicate foarte multe documente dar numai 12 suspecti au fost gasiti si dusi la audieri. Vor fi luati insa la intrebari si angajati ai bancilor.

Suspectii au primit ordonanta de retinere pe 24 ore iar maine vor fi deferiti judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Ei risca pedepse intre 10 si 20 ani inchisoare.

Sursa: TVR.ro