Bancile si asigurarile isi vor tempera ritmul de crestere

Data publicarii: 06-10-2006
Sistemul bancar si de asigurari sunt cele mai dezvoltate industrii din Romania cu ritmuri anuale de crestere de 29,7%, respectiv 28,9% , care se va tempera odata cu dezvoltarea celorlalte industrii, arata un studiu prezentat de compania de consultanta Roland Berger. Industria IT a inregistrat un ritm anual de crestere cu 22,5%, fiind urmata de industria farmaceutica cu 19,1%. constructiile cu 15,2%, utilitatile(electricitate, gaz, apa, termoficare) cu 14,7%, telecomunicatiile cu 12,6%, industria de distributie cu 9,6%, industria petroliera cu 9% si retailul cu 6,7%, potrivit studiului Roland Berger.

Serviciile vor inregistra in urmatorii trei ani cel mai important avans in economia romaneasca, cu o crestere anuala de 15%-20%, in timp ce sectorul bancar si cel al asigurarilor isi vor tempera ritmul de crestere, a declarat, joi, Codrut Pascu, managing director la biroul Roland Berger din Bucuresti. Serviciile financiare, de turism si consultanta se vor dezvolta puternic in urmatorii ani. La polul opus se vor plasa productia si industria petrochimica, conform studiului.

Compania Roland Berger Strategy Consultants, infiintata in 1967, are 32 de birouri in 22 de state, dintre care noua birouri in Europa Centrala si de Est. In Romania, compania isi desfasoara activitatea din 1992.

 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: