Investitorii in fondurile Bancpost pot face transferuri de unitati de fond

Data publicarii: 06-10-2006
BancpostEFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI a modificat procedura de transfer a unitatilor de fond intre cele doua fonduri pe care le administreaza, Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, potrivit companiei. Investitorii in fondurile Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced au posibilitatea sa transfere unitatile de fond prin rascumparare, la valoarea unitara a activului net valabil la data depunerii cererii, cuplata cu subscrierea valorii care rezulta dupa aplicarea impozitului legal.

Pretul de subscriere a unitatilor de fond este pretul de emisiune valabil la data intrarii sumleoor rezultate din rascumparare in contul fondului la care se transfera sumele. Transferul unitatilor de fond se realizeaza in maximum cinci zile lucratoare de la data depunerii formularului de transfer la ghiseul distribuitorului, potrivit administratorului EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI. Potrivit acestuia, au fost modificate Prospectul de emisiune, Prospectul simplificat, Regulile fondului si Contractul de societate civila pentru a include noile reguli de functionare a fondurilor.

Investitorii in cele doua fonduri vor avea posibilitatea sa negocieze comisionul de rascumparare in cazul in care suma investita in unitati de fond este egala sau mai mare de 150.000 lei.

EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI a mai anuntat ca a modificat baza de calcul a comisionului de succes care se aplica la sfarsitul fiecarui an. Astfel, va fi perceput investitorilor un comision de succes de 1%/an din valoarea activului total numai in situatia in care cresterea valorii unitatii de fond este mai mare decat rata anuala a inflatiei comunicata de Institutul National de Statistica (decembrie pe decembrie) plus 20% din aceasta. Cheltuiala privind comisionul de succes este suportata de fond, fiind planificata in ultimul trimestru al anului, calculata in fiecare zi a trimestrului patru si reglata la momentul comunicarii oficiale a valorii ratei inflatiei pe anul precedent.

Investitorii in fondurile Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced vor putea primi situatia financiara a detinerilor in orice moment, la cerere si in mod gratuit, de la oricare dintre unitatile Bancpost.

EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI a mai anuntat ca a schimbat componenta Consiliului de Administratie, prin inlocuirea lui Georgios Dionysatos cu Kostantia Papapostolou, in calitate de membru, si, respectiv, numirea Cristinei Stoicovici in calitate de conducator, in locul lui Carmen Udrea. 

Investitorii care nu sunt de acord cu modificarile operate isi vor putea rascumpara integral detinerile la fondul Bancpost Active Balanced in termen de zece zile de la data informarii investitorilor de catre EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI , respectiv pana la data de 12 octombrie 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: