MKB Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de actiuni la Romexterra

Data publicarii: 06-10-2006
MKB BankTranzactia prin care MKB Bank a devenit actionar majoritar al Romexterra Bank, prin preluarea unui pachet de 55,36% din actiunile bancii, s-a incheiat conform planificarii, a declarat directorul de comunicare al MKB Bank, Laszlo Herszenyi. "MKB Bank urmareste ca Romexterra Bank sa atinga o cota de piata de 5,5-6% pe termen mediu-lung", se afirma in comunicatul oficial al MKB, care anunta preluarea pachetului majoritar de actiuni al Romexterra. In prezent, cota de piata a Romexterra este de circa 0,8%.

"Plata catre cei care si-au vandut actiunile va incepe pe data de 9 octombrie 2006", se mai precizeaza in comunicatul MKB. "Astfel, MKB preia controlul complet, la nivel operational si strategic, asupra bancii. MKB Bank considera achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al bancii drept o investitie strategica pe termen lung si nu intentioneaza sa vanda, ci dimpotriva, va lua in considerare cumpararea de noi actiuni ale bancii", se mai spune in comunicat.

"Intrarea in sectorul financiar romanesc reprezinta un pas strategic pentru MKB, a treia banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania). Investitia in Romexterra Bank reprezinta o platforma excelenta pentru a deveni un grup financiar important in Europa Centrala si de Est", se mai spune in comunicatul MKB Bank.

In primele opt luni ale anului 2006, Romexterra Bank si-a dezvoltat rapid activitatea, creditele acordate segmentelor corporate si retail inregistrand o crestere de 45% fata de finele anului 2005, peste media de crestere, de 31%, a sectorului bancar din Romania.

"MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivel national intr-o perioada de 10 ani si, ca o consecinta directa, pe termen lung, banca va deservi 70.000 clienti corporate, inclusiv IMM-uri, si 700.000 clienti retail", se mai spune in comunicatul MKB.

Consultantii financiari ai MKB pentru aceasta tranzactie au fost Deloitte si Enterprise Capital, iar consultatul juridic a fost RTPR (Radu Taracila Padurari Retevoescu S.C.A.).

MKB Bank este a treia banca din Ungaria, activele sale totale fiind de peste 6,5 miliarde euro. BayernLB detine aproape 90% din actiunile MKB si este a saptea banca din Germania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: