Strainii aleg locuintele din Predeal si Sinaia

Data publicarii: 28-02-2012 | Imobiliare

  • Numarul strainilor care au cumparat locuinte pe Valea Prahovei a crescut in ultimul an
  • Sinaia si Predeal sunt localitatile cele mai cautate la inceputul lui 2012
  • Apartamentele sunt mult mai vizate decat casele de vacanta datorita pretului scazut de achizitie si a costurilor mai mici de intretinere
  • Cel mai bine s-au vandut apartamentele cu doua camere si garsonierele in complexuri rezidentiale nou construite
  • In complexul Clabucet Resdience din Predeal o garsoniera costa 50.000 euro, iar un apartament ajunge la 90.000 euro

Agentii imobiliari din Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal sustin ca numarul strainilor care s-au aratat interesati de achizitia unei locuinte, la inceput de an, este in crestere. In plus, cei care au si finalizat deja o tranzactie au ales in principal statiunile Sinaia si Predeal. Datele statistice mai arata ca o buna parte dintre clienti s-a indreptat catre case de vacanta, insa cei mai multi investitori au optat pentru un apartament.

Ioana Ciocirlan, responsabil relatii cu clientii pentru Italiana Edilizia, dezvoltatorul proiectului rezidential Clabucet Residence, este de parere ca preturile mai mici au contat in alegerea cumparatorilor. Acestia au mizat, insa, si pe costurile mult mai mici de intretinere a unei locuinte.

"Anul acesta a debutat destul de bine pentru noi. Am fost solicitati de mai multi clienti interesati de achizitia unor apartamente in cadrul complexului Clabucet Residence, iar in urmatoarea perioada vom incheia deja contractele de vanzare - cumparare. Proiectul este format din doua cladiri de tip parter + 3 etaje si dispune de 40 apartamente cu suprafete cuprinse intre 58 de metri patrati si 140 de metri patrati. In cadrul complexului se regasesc 14 garsoniere (58 - 62 mp), 10 apartamente de doua camere (60 - 65 mp) si 16 apartamente de trei camere (85 - 140 mp)”, a mai spus Ioana Ciocirlan.

Potrivit datelor prezentate de mai multe agentii imobiliare de pe Valea Prahovei, cele mai solicitate au fost apartamentele cu doua camere si garsonierele in complexuri rezidentiale nou construite. Totodata, numarul strainilor care au achizitionat case de vacanta si apartamente in aceste zone s-a dublat in ultimul an, iar unul din 10 cumparatori nu a avut nationalitate romana.

Multi dintre acestia au speculat faptul ca preturile locuintelor din zona de munte au coborat cu pana la 50% in ultimii trei-patru ani si au luat in seama sfaturile specialistilor din imobiliare care le-au spus ca este un moment potrivit pentru achizitia unor astfel de proprietati.

La o simpla impartire a numarului de locuinte vandute pe Valea Prahovei, Sinaia se afla pe prima pozitie cu un procent de 37% din casele tranzactionate de agentii imobiliari in 2011, Predeal ocupa a doua pozitie in top cu 32%, in timp ce Busteni si Azuga impart locurile 3 si 4 cu 20 de procente, respectiv 11%.

Despre Italiana Edilizia

Pentru proiectul Clabucet Residence, compania Italiana Edilizia a investit suma de 3 milioane de euro din fonduri proprii. Italiana Edilizia activeaza in Romania din 1999 in domeniul constructiilor de cladiri de birouri, pe care  ulterior le inchiriza. Printre clientii sai s-au numarat de-a lungul anilor - Ericsson, Ernest&Young, Banca di Roma, RCS-RDS, Wienerberg, Oracle, EADS DCS, Romexterra Bank, IXIA, Enterprise Investors etc.