Personalitati de seama la deschiderea oficiala ROMENVIROTEC

Data publicarii: 29-02-2012 | Diverse

Expozitie Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, Reciclare si Energii Alternative (Editia a XIX-a).

Cea mai importanta manifestare expozitionala dedicata protectiei mediului din Romania, ROMENVIROTEC, s-a deschis astazi, 28 februarie la ROMEXPO.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, va fi deschis publicului specializat pana vineri, 02 martie 2012 si va gazdui 106 firme expozante din 11 tari care vor prezenta specialistilor din domeniu cele mai recente tehnologii pentru protectia mediului din domeniile:

  • Energii alternative
  • Managementul deseurilor
  • Decontaminarea solurilor
  • Tratarea apei

La ceremonia oficiala de deschidere, desfasurata in Pavilionul C2, au participat alaturi de conducerea ROMEXPO, reprezentanti la nivel inalt din cadrul institutiilor publice precum:

Domnul Sorin Oprescu  - Primarul General al Capitalei

Domnul Cristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor

Excelenta Sa, Domnul Reymundo Santos Rocha Magno - Ambasador, Ambasada Braziliei 

Domnul Muhammad Salem - Consul General, Ambasada Pakistan

Diplomati ai Ambasadelor Olandei, Italiei, Belgiei si Austriei in Romania.

Cu ocazia acestei ceremonii, participantii au subliniat inca o data importanta organizarii unui astfel de eveniment atat pentru progresul tehnologic, cat si pentru educarea publicului in vederea adoptarii unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator.

Domnul Cristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor, a subliniat in discursul sau, importanta expozitiei ROMENVIROTEC, devenita un punct stabil de intalnire in agenda institutiei. Domnul Secretar de Stat, a salutat totodata interesul crescut al companiilor de a participa la aceasta expozitie - "lucru ce demonstreaza inca o data faptul ca Romania continua sa fie o piata atractiva pentru investitiile din domeniu”.

Alaturi de Domnul Cristian Apostol, la eveniment a luat parte si dl. Gabriel Abos, Presedintele Agentiei Nationale Pentru Protectia Mediului. 

Dl. Sorin Oprescu - Primarul General al Capitalei, a prezentat pricipalele proiecte de mediu gandite pentru Bucuresti, cum ar fi:

  • CADASTRUL VERDE - REGISTRUL SPATIILOR VERZI in urma caruia Bucurestiul este primul oras din Romania care are astazi o inventariere a tuturor arborilor si spatiilor verzi publice.
  • ACOPERISURI VERZI, proiect pilot ce consta in amenajarea a 12 cladiri ce apartin Complexului Studentesc Regie, proiect aflat in perioada de analiza a Comisiei Europene.
  • REABILITAREA URBANA A RAULUI DAMBOVITA, proiect gandit pentru a creste calitatea aerului in zona adiacenta raului, dar si pentru punerea in valoare a acestuia printr-o amenajare eco-arhitecturala.
  • PROIECTUL ISPA "Reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti”
  • Planul de actiune pentru reducerea nivelului de zgomot ambiental in Municipiul Bucuresti.
  • Proiectele de educatie eco-civica: "CAPITALA CRESTE VERDE”, "NE INFORMAM, CONSTIENTIZAM SI PROTEJAM”, "BUCURESTIUL RESPIRA”, "BUCURESTIUL VERDE”, "O BICICLETA PENTRU FIECARE”.

In premiera pentru aceasta editie a expozitiei ROMENVIROTEC, Grupul European de Presa REPORTER, va realiza in studioul special amenajat din cadrul targului, inregistrari pentru emisiunea Info Mediu Europa. Aceste emisiuni, vor putea fi urmarite pe posturile de televiziune TVR 2 , TVR International si TVR Info.

In paralel cu ROMENVIROTEC se desfasoara si Expozitia Internationala pentru Aparatura si Instrumente de Masura si Control - ROMCONTROLA.

Cele doua manifestari expozitionale vor marca contributiile majore aduse in domeniile participante, oferind totodata un program exceptional si noutati publicului specializat.

Mai multe informatii despre evenimente puteti regasi pe site-urile: www.romenvirotec.ro si www.romcontrola.ro, rubrica stiri si noutati.