Tehnologii si echipamente inovatoare au fost prezentate la ROMENVIROTEC, editia 2012

Data publicarii: 06-03-2012 | Afaceri


Expozitie Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, Reciclare si Energii Alternative

    In perioada 28 februarie - 02 martie 2012, in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO s-a desfasurat cea mai importanta manifestare expozitionala dedicata protectiei mediului din Romania, expozitia internationala ROMENVIROTEC, editia a XIX-a.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, a fost adresat specialistilor din domeniu si a reunit 106 firme expozante din 11 tari care au prezentat cele mai recente tehnologii pentru protectia mediului din domeniile:    Energii alternative
  •     Managementul deseurilor
  •     Decontaminarea solurilor
  •     Tratarea apei
La festivitatea oficiala de deschidere desfasurata marti, 28 februarie, au participat alaturi de conducerea ROMEXPO, reprezentanti la nivel inalt din cadrul institutiilor publice precum:

    Domnul Sorin Oprescu  - Primarul General al Capitalei
    Domnul Cristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor
    Domnul Gabriel Abos, Presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului
    Excelenta Sa, Domnul Reymundo Santos Rocha Magno - Ambasador, Ambasada Braziliei
    Domnul Muhammad Salem - Consul General, Ambasada Pakistan
    Diplomati ai Ambasadelor Olandei, Italiei, Belgiei si Austriei in Romania.

Cu aceasta ocazie, oficialitatile au prezentat principalele proiecte aflate in derulare, cat si propunerile viitoare privind ameliorarea calitatii mediului. De asemenea, a fost subliniata inca o data importanta organizarii unui astfel de eveniment atat pentru progresul tehnologic, cat si pentru educarea publicului in vederea adoptarii unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator.

In paralel cu desfasurarea expozitiei, au fost sustinute un numar de 28 de seminarii si conferinte despre managementul deseurilor, energii regenerabile si managementul deseurilor solide, tratarea apei, evenimente care au atras o insemnata participare din randul specialistilor in domeniu.

Ca si la editiile anterioare, companiile participante s-au implicat activ in eveniment, prezentand publicului vizitator utilajele si echipamentele expuse prin demonstratii live, fapt ce a atras un numar sporit de vizitatori la stand.

Printre noutatile prezentate in acest an s-au numarat:

    Participarea primei echipe a Romaniei calificata la competitia internationala Solar Decathlon Europe - PRISPA team, competitie ce presupune ca fiecare echipa participanta sa creeze un prototip de casa solara care trebuie asamblat in 10 zile in Villa Solar, un sit special amenajat pentru competitie, in Madrid.

    O masina moderna de reciclare a sticlei, prezentata in premiera pentru industria din Romania, de catre compania SC GEANGU CONSULTING SRL. Tehnologia de reciclare prin care functioneaza aceasta masina reduce substantial costurile investitiei si costurile de operare.

    SETCAR S.A. a expus prima instalatie de desorbtie termica indirecta din Romania pentru eliminarea in situ a solurilor contaminate cu mercur, lindan (HCH), substante volatile diverse, fenoli, PCB etc.

    La standul URBAN S.A. a fost prezentat proiectul "Magnetic Sorting and Ultrasound Sensor Technologies for Production of High Purity Secondary Polyolefins from Waste”, cercetarile efectuate in cadrul acestui proiect urmand a fi materializate intr-o tehnologie care va fi experimentata in statia pilot amplasata in Romania.

    Platforma de cercetare pentru sistemele de propulsie hibride (termic-electric) pentru automobile realizata in cadrul Departamentului "Autovehicule Rutiere” a Universitatii Politehnica, Bucuresti. Autoturismul a fost conceput ca o platforma de cercetare pentru validarea rezultatelor simularilor numerice, incercarea diferitelor componente pentru sistemul hibrid (motoare electrice, baterii etc.), incercarea algoritmilor de control dezvoltati si pentru pregatirea resursei umane capabile sa asigure asistenta tehnica a automobilelor hibride care vor fi comercializate pe piata romaneasca.

    Primaria Capitalei, a expus un autolaborator de monitorizare a gradului de poluare a aerului

    PURATOR S.A. a prezentat solutii pentru epurarea si drenarea apei uzate.

    Membra a Grupului Jan de Nul, compania ENVISAN, specializata in tratarea, remedierea si prelucrarea sedimentelor, solurilor, apei freatice si a deseurilor specifice, a prezentat la ROMENVIROTEC, noua statie de tratare namol, sol si apa.

    Cel mai mare producator de toalete ecologice si odorizanti din Europa, Satellite Industries a expuns o gama larga de produse.

    In premiera pentru aceasta editie a expozitiei ROMENVIROTEC, Grupul European de Presa REPORTER, a realizat in studioul special amenajat din cadrul targului, inregistrari pentru emisiunea Info Mediu Europa. Aceste emisiuni, vor fi difuzate pe posturile de televiziune TVR 2 , TVR International si TVR Info.

In aceeasi perioda cu ROMENVIROTEC a avut loc si Expozitia Internationala pentru Aparatura si Instrumente de Masura si Control - ROMCONTROLA.

Principalele domenii prezentate la acest targ au fost: instrumentatie industriala si de laborator, sisteme de achizitie si prelucrarea datelor, calculatoare industriale, software si aplicatii, sisteme de comunicatii, automate programabile si regulatoare, actionari si roboti industriali, sisteme de supraveghere, senzori, componente si sisteme.

Cele doua manifestari expozitionale au marcat contributiile majore aduse in domeniile participante, precum si noutati publicului specializat.

Mai multe informatii despre evenimente puteti regasi pe site-urile: www.romenvirotec.ro si www.romcontrola.ro, rubrica stiri si noutati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: