Bogdan Pascu: Legea aprobarii tacite elimina 104 de avize pentru firme

Data publicarii: 06-10-2006
Proiectul legii aprobarii tacite va reduce numarul de avize necesare unei firme de la 488, cat sunt in prezent, la 384, a declarat, vineri, la lansarea Cartii Albe a IMM-urilor, vicepremierul Bogdan Pascu. "Vor intra sub incidenta acestei legi 104 avize, cu scopul de a reduce birocratia si coruptia. Scopul meu este sa reducem numartul total al avizelor cu 50%-60%", a afirmat Pascu. Vicepremierul a precizat ca numarul total de avize nu este necesar fiecarei firme dar suma totala a reglementarilor este de 488.

El a afirmat ca a avut discutii cu ministerele pentru a renunta la avize si sa permita astfel investitorilor sa actioneze corect, "fara a fi dependenti de buna dispozitie a functionarilor, care de multe ori genereaza intarzieri si abuzuri". "Am discutat cu reprezentantii ministerului Justitiei si am finalizat procedurile, astfel ca in trei patru saptamani, proiectul ar putea intra in discutia guvernului", a spus vicepremierul.

In opinia lui Pascu, pentru a ajuta mediul de afaceri cele mai importante masuri care trebuie de guvern vizeaza reducerea birocratiei si a controalelor punitive.

"La mine vin zilnic investitori din Uniunea Europeana, Asia si Statele Unite ale Americii, care vor sa investeasca. Din punctul de vedere al fiscalitatii s-au facut progrese insa fiscalitatea pe munca ramane in continuare o problema", a spus Pascu

Vicepremierul a adaugat ca nu crede intr-un faliment masiv al IMM-urilor dupa aderare: "In fiecare zi sunt firme care se infiinteaza si firme care dispar. Este un proces natural iar integrarea va oferi posibilitati de colaborare".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: