Isarescu exclude varianta acordarii de credite preferentiale medicilor

Data publicarii: 06-10-2006
Mugur IsarescuGuvernatorul BNR, Mugur Isarescu, s-a aratat total impotriva ideii de a se acorda credite preferentiale medicilor care vor sa-si infiinteze cabinete medicale, transmite NewsIn. Propunerea a venit din partea deputatului PNL Grigore Craciunescu, membru in Comisia parlamentara de sanatate, cu ocazia unei intalniri la care se afla si guvernatorul BNR, vineri, la Iasi. "Sa nu va asteptati sa faca bancile filantropie si sa va dea credite preferentiale. O sa batatoriti drumurile la usile bancilor si o sa innegriti clantele si tot nu o sa obtineti", a fost raspunsul guvernatorului bancii centrale, Mugur Isarescu.

Deputatul PNL de Iasi a argumentat ca prin acordarea de credite preferentiale, medicii vor putea sa-si deschida si sa-si doteze mai usor cabinete medicale.

Banca centrala ar putea reduce nivelul rezervelor minime obligatorii pentru bancile comerciale atunci cand rata anuala a inflatiei va atinge nivelul de 5%, a mai declarat vineri guvernatorul Mugur Isarescu, aflat in vizita la Iasi.
 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: