IMM Forum - 14-16 martie la Centrul Expozitional ROMEXPO

Data publicarii: 07-03-2012 | Afaceri

Andreea Paul, Ambasador al IMM-urilordin Romania la Comisia Europeana impreuna cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri si Romexpo, va invita in perioada 14 - 16 martie 2012, la evenimentul  IMM Forum  care va avea loc in Bucuresti la Centrul  Expozitional ROMEXPO.  

Forumul isi propune sa dezbata teme legate de eforturile europene de susŃinere a intereselor IMM-urilor precum si demersurile guvernamentale de sprijinire a micilor intreprinzatori. 

Sectorul IMM reprezinta in Europa motorul principal pentru cresterea competitivitatii economiei europene.tara noastra s-a inscris deja in acest efort european conjugat prin masurile luate de Guvern in vederea pregatirii Romaniei pentru competitia viitorului.   

Romania a facut progrese majore in sprijinirea activitatii IMM-urilor in anul care tocmai s-a incheiat. Povara administrativa si fiscala a fost diminuata ca urmare a simplificarii legii contabilitatii, introducerii declaratiei unice, reducerii numarului de taxe si tarife de la 491 la inceputul anului 2009 la 237 in prezent, ca urmare  a comasarii sau eliminarii. A fost lansat portalul One Stop Shop pentru a imbunatati calitatea si eficienta furnizarii serviciilor publice destinate IMM-urilor. Perioada de infiintare a unei firme s-a redus la 3 zile. Peste 1.500 de IMM-uri au beneficiat de sprijin guvernamental prin Programul pentru tinerii debutanti in afaceri, Programul Start si Programul Mihail Kogalniceanu, concretizat in finantari nerambursabile, subventii la dobanzi si garantii de stat.  

De aceea initiativele pentru anul care tocmai a inceput vizeaza continuarea acestor programe guvernamentale, simplificarea si imbunatatirea cadrului de reglementare, imbunatatirea accesului la finantare, incurajarea spiritului inovator al IMM-urilor si cresterea competitivitatii acestora precum si cultivarea spiritului antreprenorial. 

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului vom  dezbate pe larg aspectele legate de sectorul IMM-urilor invitand la discutii toti actorii implicati in dinamica acestui sector. 

Fara stimularea apetitului antreprenorial si a competitivitatii nu putem vorbi despre cresterea veniturilor si a standardului de viata al romanilor

Ultimele stiri pe BankNews.ro: