Premierul Ungureanu se va intalni vineri cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu

Data publicarii: 08-03-2012 | Finante-Banci

Premierul Mihai Razvan Ungureanu se va intalni, vineri dimineata, cu guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, la discutii urmand sa participe, cel mai probabil, si ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

In urma cu o luna, la preluarea mandatului de catre noul premier, guvernatorul BNR a declarat ca a "lucrat bine" in anul 2000 cu Mihai Razvan Ungureanu, pe vremea cind aceste era secretar de stat iar Isarescu conducea Guvernul.

Intalnirea vine dupa declaratiile din ultimele zile ale presedintelui Traian Basescu si premierului Ungureanu privind relaxarile fiscale, prin reintregirea salariilor bugetarilor si reducerea cu 3-5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

Cu doua zile inainte, premierul Ungureanu a declarat ca Guvernul analizeaza o posibila reducere a contributiilor de asigurari sociale intr-o marja cuprinsa intre 3-5%, "sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori", daca situatia economica interna si externa va favoriza aplicarea unei astfel de masuri.

Basescu a mentionat miercuri ca nu este suficient sprijinul politic pentru cresterea salariilor, aratand ca Executivul trebuie sa gaseasca solutii pentru asigurarea resurselor financiare.

Integral in Realitatea.net


Ultimele stiri pe BankNews.ro: