Copacii s-au apucat de proteste: Noi suntem cei 2%!

Data publicarii: 09-03-2012 | Mediu

Cateva sute de copaci au protestat sambata, 3 martie in capitala, pentru mai multe plantari, scaderea cantitatii de dioxid de carbon pe cap de copac urban si conditii de viata mai indelungate in paduri.

Mai multi copaci au ridicat pancartele in ramuri si au protestat sambata in fata trecatorilor din principalele parcuri ale capitalei. Protestele au fost pasnice, nu s-au inregistrat violente si niciun copac nu a fost taiat.

Se pare ca protestele fara precedent ale copacilor s-au iscat  in urma unor mesaje ecologiste pe Facebook. Mai mult de 850 de oameni - majoritatea voluntari  de mediu - si-au declarat online sustinerea fata de cauza copacilor si au promis sa-i ajute prin campania de donatii 2%  a Asociatiei MaiMultVerde. 

Fondurile obtinute in urma donatiilor campaniei 2% catre MaiMultVerde (www.maimultverde.ro/doilasuta) vor merge catre rezolvarea problemelor copacilor prin plantarile din primavara lui 2013, realizate cu ajutorul voluntarilor.

''Noi, copacii, vrem sa creasca ritmul impaduririlor din Romania, in special in zonele afectate de calamitati naturale. Pe voi nu va costa nimic! Nu cersim, cei 2% din valoarea impozitului pe venit ne-ar folosi mai mult decat daca ar ajunge oricum la stat”, explica un paltin motivele protestului. 

”Fratii nostri dispar peste noapte din paduri si au din ce in ce mai putine conditii sa creasca inalti si sanatosi, sa-i ajute pe oameni cu aer curat si  coroane umbroase. Am observat totusi, ca mai multi oameni nu au ramas indiferenti la problemele noastre si de aceea am hotarat sa-i convingem pe toti sa doneze 2% pentru viitorul lor si al fratilor cu radacini. Pana la urma… noi suntem cei 2%!'' a declarat un stejar din copacimea adunata la protest.

Copacii spun ca vor mai apela la astfel de actiuni spontane pana cand opinia publica va realiza importanta lor si se va implica mai mult in cresterea si protejarea puietilor.  

Donatiile pentru copaci continua in campania 2% prin intermediul MaiMultVerde la www.maimultverde.ro/doilasuta. 

*acest text este un comunicat-pamflet si trebuie tratat ca atare. Toate declaratiile copacilor sunt pura fictiune si nu intentioneaza sa aduca prejudicii morale sau de imagine regnului vegetal. Cu toate acestea, ne luam libertatea de a considera problema defrisarilor si a necesitatii continuarii reimpaduririlor din Romania ca fiind serioase si reale! Apelam pe aceasta cale la toti cei care pot disemina aceste mesaje si oferim  solutii la fel de realiste prin campania 2% si actiunile de plantare pe care le desfasuram in fiecare an alaturi de comunitatea voluntarilor MaiMultVerde. Multumim!

Ultimele stiri pe BankNews.ro: