Doua studii confirma eficienta consumabilelor originale

Data publicarii: 13-03-2012 | Diverse

Consumabilele originale Xerox cresc productivitatea, ofera o calitate superioara imaginilor si mentin fiabilitatea echipamentului, afirma mai multe cercetari in domeniu.  

Un studiu efectuat anul trecut de Campbell DeLong Resources Inc. privind utilizarea consumabilelor de la terti, pentru echipamentele de birou, arata ca 66% dintre clienti au raportat diferite probleme privind utilizarea acestora. In ceea ce priveste productivitatea, 79% dintre respondenti au spus ca nu vor folosi consumabile de la terti, din cauza riscului de aparitie a unor defectiuni la echipamente si neindeplinirea la timp a sarcinilor/operatiunilor. Intrebati ce brand de toner achizitioneaza, 92% dintre acestia au spus ca cel mai important aspect avut in vedere este compatibilitatea tonerului cu imprimanta sau multifunctionalul folosit.

"Produsele originale cresc eficienta, productivitatea, oferind o calitate extraordinara fiecarei pagini sau imagini tiparite, scanate sau copiate - reducand semnificativ costurile companiilor cu documentele, pe termen mediu si lung”, afirma Ruxandra Tomescu, Supplies Product Manager Xerox Romania. "Exista riscul ca, prin folosirea altor consumabile in afara celor originale, echipamentele Xerox sa nu mai functioneze la parametri optimi, sa se defecteze, presupunand costuri mari de service.”

Cartusele de toner Xerox au fost analizate si de laboratorul independent de testare a imprimantelor SpencerLAB Digital Color. Acesta a testat cartusele originale de toner pentru imprimanta laser color Xerox Phaser 6360, alaturi de trei alte tonere compatibile. Pentru teste s-au folosit cartuse de toner originale de mare capacitate Xerox Cyan, Magenta, Yellow si Black (106R01218-21), compatibile cu  imprimanta Phaser 6360.

Testul de fiabilitate a inclus monitorizarea defectelor de imprimare, a problemelor legate de cartusele de toner si imprimanta, a blocajelor de hartie si randamentul. 

In urma testarii, cartusele originale de toner Xerox nu au inregistrat niciun defect semnificativ in privinta acestor aspecte, in timp ce cartusele provenite de la furnizori terti au prezentat numeroase defecte. De exemplu, la categoria calitatea imprimarii acestea au inregistrat o serie de defecte: umbre, striatii, distorsionari de text, lipsa de acuratete a culorilor, negru in exces sau o densitate foarte scazuta de negru.

Cinci dintre cele noua imprimante care au folosit cartuse de toner de la furnizori terti nu au putut incheia testarea de fiablitate potrivit standardelor ISO, pentru ca acumularea sedimentelor de toner in imprimante a cauzat defectiuni premature privind scanarea si arhivarea, rolele de transfer si fuserele. In plus, imprimantele nu au mai putut fi folosite, chiar daca au fost inlocuite piesele defectate. Alte trei imprimante au inregistrat un consum mare de toner si defectiuni ale motorului, ceea ce a dus la interuperea imediata a functionarii.

Niciuna dintre cele trei imprimante Xerox care au fost folosite pentru testarea cartuselor originale de toner Xerox nu a inregistrat vreo problema de fiabilitate. Randamentul inregistrat de Phaser 6360 a fost in conformitate cu ISO/IEC 19798:2007. (respectiv randamentul cartuselor de negru a fost de 17.578 pagini, cyan = 13.553, magenta = 12.927, galben = 12.234). 

Testul de fiabilitate a fost realizat cu ajutorul metodologiei ISO|IEC 19798:2007 - "Metoda pentru determinarea randamentului cartuselor de toner pentru imprimante color si multifunctionale care includ componente de imprimanta”,  incluzand si ISO|IEC 24712:2007 - "Pagini test color pentru masurarea randamentului consumabilelor pe echipamente office”.

Defectele cauzate echipamentelor Xerox prin folosirea altor consumabile decat cele produse de Xerox, nu sunt acoperite de nicio garantie Xerox sau vreun acord privind service-ul, responsibilitatea remedierii acestora apartinand exclusiv clientului.  Mai mult, consumabilele de la furnizori terti pot dauna capetelor de imprimare, necesitand o costisitoare  inlocuire a acestor piese. 

Xerox a adoptat standardele ISO/IEC 19752 si ISO/IEC CD 19798 ce identifica puterea de acoperire a unui consumabil privind numarul de pagini. Xerox testeaza  astfel fiecare consumabil inainte de lansare, respectand procedurile ISO specifice.

Pentru intregul sau portofoliu de tonere originale, cartuse, kituri de mentenanta, capse, developere, piese pentru tavile de alimentare etc., Xerox a dezvoltat conceptul "made for each other”. Atunci cand Xerox concepe o noua imprimanta sau un nou multifunctional, consumabilele sunt create simultan. Dezvoltarea concomitenta a tuturor pieselor garanteaza ca acestea vor fi compatibile cu un anumit echipament - si unele cu altele - din punct de vedere mecanic, electronic, fizic si chimic. 

Xerox mai detine diverse tehnologii ultra-performante de imprimare, precum EA Toner, cerneala solida si sistemul de imprimare inkjet de mare viteza, bazat pe o cerneala fara apa. Tehnologia pe baza de cerneala solida reduce cantitatea de deseuri cu pana la 90%, comparativ cu imprimantele laser color din aceeasi clasa si ofera posibilitatea printarii color la costuri reduse, de alb-negru.  Sistemul de imprimare inkjet de mare viteza, bazat pe o cerneala fara apa, tipareste imagini de calitate superioara, ce pot fi imprimate pe hartie low-cost, prin intermediul unei masini de productie pentru tiparul de volum mare. Xerox EA Toner produce particule individuale mai uniforme ca forma si dimensiune decat tonerele traditionale. Acesta se topeste la o temperatura mai scazuta decat tonerele obisnuite, oferind imagini la o calitate remarcabila si texte foarte clare, care surprind toate detaliile. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: