Encyclopaedia Britannica renunta la editiile tiparite

Data publicarii: 14-03-2012 | Media

Presedintele prestigioasei Encyclopaedia Britannica a anuntat, intr-un interviu acordat cotidianului New York Times, sfarsitul apropiat al editiei sale tiparite pentru a se concentra asupra activitatii pe internet si a editurii pentru scolari, transmite AFP.

'Unii se vor intrista si vor deveni nostalgici, dar in prezent dispunem de un instrument mai bun', a declarat Jorge Cauz, presedintele companiei Encyclopaedia Britannica Inc, cu sediul, neasteptat, in orasul Chicago din statul american Illinois. 

'Site-ul pe internet se actualizeaza continuu, este mult mai complet si dispune de mijloace multimedia', a adaugat el ca o justificare. 'Este ca un rit de trecere la aceasta noua era' a editiilor digitale. 

Ultima editie tiparita va ramane astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume care cantaresc 58,5 kilograme si includ noi articole despre incalzirea globala sau Proiectul Genomului Uman, a mentionat cotidianul. Pretul acesteia este de 1.395 de dolari (circa 1000 de euro) si a strans munca depusa de peste 4.000 de experti. 

Anuntul oficial urmeaza sa fie facut in cursul zilei de miercuri. 

New York Times precizeaza ca este vorba despre cea mai veche enciclopedie de limba engleza, actualizata permanent in ultimii 244 de ani. 

Veniturile principale realizate de editura (85%) provin din domeniul publicatiilor pentru elevi, care isi vor diversifica aparitiile, iar restul din abonamentele la site-ul enciclopediei, numarul articolelor gratuite fiind redus.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: