Sistemul all inclusive este o sansa pentru turismul romanesc

Data publicarii: 16-03-2012 | Turism

Turismul romanesc are nevoie de sistemul all inclusive pentru a deveni mai atractiv si pentru a putea concura cu pietele care au dezvoltat acest sistem. Nu vom putea sa atragem numerosii turisti straini care cauta bilete all inclusive daca nu punem la punct oferte asemanatoare cu cele din Turcia, Grecia sau chiar Bulgaria. 

Declaratiile referitoare la obezitatea sau alcoolismul nascut din all inclusive sunt cel putin neavenite. Ar trebui sa intrebam reprezentantii operatorilor TUI, Thomas Cook - Neckermann sau ITS daca milioanele lor de clienti pentru all inclusive sunt obezi si alcoolici ca sa vedem daca aceasta declaratie este serioasa sau daca dovedeste doar necunoasterea pietei turistice mondiale.

Cata vreme anumiti presupusi reprezentanti ai turismului romanesc tin lucrurile pe loc si practica turismul ca acum 50 de ani, sa nu ne mai miram ca nu facem fata ofertelor generoase din tarile vecine si ca nu reusim sa atragem turistii straini care se vor indrepta spre ofertele all inclusive din Antalya, din insulele grecesti sau de la Nisipurile de Aur si vor ignora in continuare litoralul romanesc. De fapt, pana si turistii din Romania vor continua sa plateasca bani multi pentru bilete all inclusive in alte tari si vor umple hotelurile si plajele din Bulgaria.

Dan Matei Agathon

Presedinte Federatia Patronatelor din Turism si Servicii

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: