Societatea Nationala a Sarii si-am dublat profitul fata de anul trecut

Data publicarii: Astazi, 19-03-2012 | Afaceri

Societatea Nationala a Sarii a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 66,1 milioane euro, cea mai mare de la infiintarea societatii. De asemenea, profitul brut al companiei s-a dublat in anul 2011 comparativ cu 2010, ajungand la 5,2 milioane euro.

"Rezultatele financiare ale companiei arata ca am reusit sa ne recapatam pozitia pe o piata extrem de competitiva si ca am gasit resursele necesare pentru a contrabalansa efectele adverse pe care criza economica le-a avut asupra industriei chimice, principalul beneficiar al productiei noastre” spune Directorul General Gabriel Muraru.

In 2011, Societatea Nationala a Sarii a extras peste 2,4 milioane tone de sare, cantitate record in ultimii 5 ani, din aceasta cantitate aproximativ 27% fiind destinata exportului. Compania a platit la stat taxe si impozite de aproximativ 20,8 milioane euro, fara sa aiba datorii curente sau arierate catre bugetul de stat.

Pe langa extractia sarii, Societatea Nationala a Sarii este unul din pilonii turismului balnear din Romania, 5 galerii saline scoase din exploatare fiind modernizate si deschise  publicului. In 2011, peste 1 milion de persoane au vizitat salinele de la Ocnele Mari, Cacica, Praid, Slanic Prahova si Targu Ocna. Compania are dreptul de a folosi marca "Romania -Explore the Romanian Garden”, fapt care, pe viitor, va duce la cresterea exponentiala a numarului de turisti straini care viziteaza salinele din Romania.

"Ne propunem ca pe viitor sa continuam politica de modernizare a exploatarii sarii, de introducere a unor metode de management performant, consolidand pozitia de leader de piata in Romania si castigarea de noi piete externe, precum si diversificarea activitatii (turism salin, depozitare/stocare in golurile miniere), in conformitate cu actualele conditii economice din Romania si de pe plan international” mai adauga Gabriel Muraru.

Pentru anul 2012, compania si-a propus sa continue politica de crestere a cifrei de afaceri si a profitului, prin exploatarea rationala si protectia zacamintelor de sare, modernizarea rapida a tehnologiilor de extractie, procesare si ambalare a sarii, respectarea tuturor cerintelor de protejare a mediului si cresterea competitivitatii prin accesarea finantarilor din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice POS-CCE 2007 - 2013, Axa prioritara IV, eficienta energetica.

Despre Societatea Nationala a Sarii: Societatea Nationala a Sarii S.A. este o societate pe actiuni infiintata in baza Hotararii de Guvern numarul 767/21.11.1997, fiind unul dintre cei mai vechi producatori de sare din Romania. Societatea Nationala a Sarii este recunoscuta pe plan international, fiind membra a "Asociatiei Europene a Producatorilor de Sare" EUSALT cu sediul la Bruxelles si a Institului de Cercetari pentru Extractia Sarii in Solutie (SMRI) cu sediul in Encinitas - California.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: