Raiffeisen Banca pentru Locuinte - o noua conducere

Data publicarii: 20-03-2012 | Finante-Banci

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a aprobat numirea Aureliei Cionga  in functia de Presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Vicepresedinte Operatiuni, pozitie ocupata pana acum de Aurelia Cionga, a fost desemnat Stelian Stanga, director Dezvoltarea Activitatii de Retail in Raiffeisen Bank. Pentru aceste numiri au fost initiate demersurile necesare autorizarii de catre Banca Nationala a Romaniei. 

Aurelia Cionga  detine functia de Vicepresedinte in cadrul RBL din decembrie 2009, iar din iunie 2011 a preluat interimar, conducerea bancii. Anterior, in perioada  2001-2009 a fost Secretarul General al Raiffeisen Bank, coordonand relatia cu investitorii si autoritatile de reglementare ca si portofoliul de investitii al bancii in alte companii. Intre 2008 si 2009, Aurelia Cionga a coordonat achizitia HVB Banca pentru Locuinte si fuziunea prin absorbtie a acesteia de catre RBL. Ulterior, ea a condus procesul de integrare operationala, inclusiv migrarea IT intre cele doua banci. In ultimul an si-a concentrat atentia asupra dezvoltarii sustenabile si profitabile a RBL.

Stelian Stanga are o experienta de 21 de ani in domeniul bancar, experienta dobandita in aceeasi banca. In perioada 1991-2001 a lucrat in Banca Agricola, iar odata cu privatizarea acesteia, si-a continuat activitatea in Raiffeisen Bank, avand un rol important in dezvoltarea portofoliului de produse retail. Stelian Stanga a ocupat in Divizia de Retail a bancii pozitii importante: director Management si Dezvoltare Produse, director Proiecte Speciale de Retail, director Bancassurance pana la cea din prezent, director Dezvoltarea Activitatii de Retail.

Echipa de conducere a RBL este intregita de Marius Solescu, ce detine functia de Vicepresedinte Distributie din decembrie 2009.

" Aurelia Cionga dovedeste incredere in potentialul produsului de economisire-creditare in Romania, cu atat mai mult cu cat contextul economic actual este complex si cere eforturi sustinute din partea tuturor.  Experienta Aureliei si a lui Stelian  in domeniul bancar va adauga valoare activitatii de economisire-creditare pentru domeniul locativ din RBL. Din acest motiv, suntem  convinsi ca banca va continua procesul de  dezvoltare sustenabila si isi va construi profitabilitatea, punand bazele unui an 2012 de referinta " a declarat  domnul Vladimir Kalinov, presedintele Consiliului de Supraveghere al RBL.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative.

In acest sens, cei care incheie contracte de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp, ulterior pot obtine credite in lei, cu dobanzi fixe pe toata perioada creditului, mult sub nivelul pietei, de 4,5% pe an.

Pe toata perioada de economisire, clientii primesc la depunerile anuale prima de stat de 25% pe an, in limita a  250 de euro, la care se adauga  dobanda oferita de banca.

Finantarile obtinute pot fi folosite atat pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte cat si pentru reabilitare termica, cumparare centrale termice sau refinantarea altor credite ipotecare. 

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin agentiile Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +04 21 233 30 00 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.

Comunicat de presa