Bancile Transilvania si Carpatica rascumpara actiuni in fiecare zi

Data publicarii: 21-03-2012 | Finante-Banci

Frecventa acestor achizitii a crescut in ultima perioada, fiind raportate zilnic astfel de operatiuni. In acest an, Banca Transilvania, cea mai mare banca privata cu capital romanesc si a treia din sistem dupa valoarea activelor detinute, a rascumparat de pe bursa un pachet de 5,85 milioane de actiuni in valoare totala de 6,1 milioane de lei. Achizitiile derulate de banca in acest an fac parte din programul de ras-cumparare a unui pachet de 14 mi-lioa-ne de actiuni, reprezentand 0,79% din capitalul bancii.

Actiunile rascum-pa-rate vor fi distribuite catre salariatii bancii in cadrul unor programe de fide-lizare care vor fi derulate in urma-torii trei ani.

Printre investitorii activi in actiunile TLV s-au numarat si fondurile de ac-tiuni administrate de BT Asset Mana-gement, societatea de gestiune a activelor din cadrul grupului financiar Banca Transilvania. In martie, fondul de actiuni BT Maxim a vandut un pachet de 150.000 de actiuni, incasand circa 172.000 de lei. Un alt fond de actiuni administrat de societatea din grup, BT Index ROTX, a cumparat 106.000 de actiuni TLV platind circa 117.000 lde ei.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: