Tradeville ofera linie de credit pentru subscrierea in oferta Transelectrica

Data publicarii: 21-03-2012 | Bursa


  • Linie de credit de pana la 300.000 RON, garantata cu portofoliul de actiuni, pentru subscrierea in cadrul ofertei Transelectrica
  • Comisionul Tradeville pentru tranzactiile aferente subscrierii este ZERO.
  • Valoarea intrinseca a actiunii Transelectrica pe baza modelului de actualizare a dividendelor estimate este de 21.08 lei/titlu

 Tradeville S.A., lider in online trading, ofera pana la 300.000 RON linie de credit actual clientilor interesati de oferta publica secundara prin care statul vinde 15% din actiunile C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. (TEL).

Serviciul de tranzactionare in marja SMART poate fi accesat pe baza portofoliului de valori mobiliare detinut initial de client la Tradeville, ce va fi utilizat ca garantie (colateral) in obtinerea liniei de credit. Investitorii pot accesa SMART si pentru a cumpara alte actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Aprobarea se face in 24 de ore de cand se depun toate documentele necesare.

Investitorii pot subscrie in cadrul ofertei publice de vanzare Transelectrica si prin intermediul Tradeville, beneficiind de comision zero. 

In perioada aceasta, pana pe 27 martie 2012, se deruleaza oferta secundara pentru vanzarea a 15% din actiunile C.N.T.E.E. Transelectrica (TEL). Luand in calcul intervalul de subscriere de 14.9 - 19.2 lei/actiune, discountul variaza intre 9% si 29.3% fata de valoarea intrinseca din ultimul raport Tradeville. 

La data precedentului raport publicat pe 31.10.2011, analistii Tradeville au estimat o valoare intrinseca de 17.59 lei/actiune, utilizand modelul de actualizare a dividendelor estimate. "Pe baza aceluiasi model, modificand doar parametrii mentionati in continuare, am obtinut o valoare intrinseca la momentul actual de 21.08 lei/actiune. Modificarile survenite intre cele doua rapoarte sunt legate de actualizarea datelor financiare pentru anul 2011, corectarea estimarii legata de majorarea de capital social ce ar fi fost probabila in cazul ofertei secundare si de actualizare a ratei randamentului cuvenit actionarilor pentru a reflecta noile conditii de piata”, explica in cadrul raportului analistul Tradeville, Bogdan Gherghe.

In comparatie cu media sectorului european din care face parte (calculata folosind raportul BVB vs. Europa din platforma Startrade 2.0) si prin prisma rezultatelor preliminare ale lui 2011, Transelectrica este supraevaluata din perspectiva multiplilor P/E si P/S si subevaluata luand in considerare multiplul P/B. Totusi, luand in calcul intervalul de subscriere de 14.9 - 19.2 lei/actiune, discountul fata de valoarea intrinseca poate varia intre 9% si 29.3%.

"In Romania, Transelectrica detine monopolul in domeniul transportului de energie electrica in retea de inalta tensiune. Astfel, desi este obligata prin lege sa perceapa preturi reglementate pentru serviciile sale si are un necesar de investitii important, prin natura operatiunilor sale Transelectrica are un potential economic bun”, se precizeaza in raportul Tradeville.

Pentru o dezvoltare sustenabila, Transelectrica intentioneaza sa deruleze pana in 2017 un program extensiv de investitii in valoare de 1.1 mld. euro, pentru integrarea in retea a noilor capacitati, restaurarea liniilor aeriene, modernizarea statiilor electrice si dezvoltarea capacitatilor de interconectare a retelei de transmisie.

Principalele surse de venit ale Transelectrica provin din serviciile de transport a energiei electrice (40% din veniturile realizate in primele 9 luni ale anului trecut), serviciile de sistem (31%) si serviciile pe piata de echilibrare (25%). Transelectrica a incheiat anul 2011 cu un profit net de 90.3 mil lei, de peste noua ori mai mare decat castigul obtinut in 2010. Emitentul a platit in 2011 un dividend in cuantum de 90% din profitul net si urmeaza sa plateasca si in 2012 dividende in acelasi procent. Valoric, acestea reprezinta circa 1.1 lei/actiune, ceea ce la pretul de inchidere din 15 martie a.c. inseamna un randament al dividendului de 6.75%.

***

 Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Lider in aplicarea inovatiilor tehnologice pe piata de capital, Tradeville ofera aplicatii online simple pentru investitorii la inceput de drum, dar si aplicatii online si desktop avansate si customizabile pentru traderii activi. Clientii Tradeville au posibilitatea de alege instrumentele care li se potrivesc: actiuni, obligatiuni, contracte futures, options sau CFDs pe marile piete internationale.

Comunicat de presa 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: