Surpriza bancilor pentru romanii care primesc banii pe card

Data publicarii: 22-03-2012 | Finante-Banci

Verificati cu mare atentie lista comisioanelor percepute de banci. De luna aceasta, doua dintre cele mai mari institutii financiare din Romania vor majora taxa de administrare a contului curent.

Analistii spun ca va deveni o practica obisnuita a bancherilor in conditiile in care nu mai reusesc sa faca profit din acordarea creditelor. Inmultesc si majoreaza comisioanele de care se loveste orice roman care isi primeste salariul pe card. La sfarsitul anului, pot ajunge la cateva sute de lei pentru un singur cont. Cea mai mare banca din Romania mareste comisionul de administrare a contului cu 40% de la 2,5 la 3,5 lei. Alta banca a marit aceeasi taxa cu 60%. Asa se aduna saptamana de saptamana sume uriase de la milioane de clienti.

Am facut un mic experiment . Am luat un extras de cont pe tot anul 2011 si am inceput sa calculam. Am numarat toate comisoanele pentru administrarea contului, retragerea de numerar sau interogarea soldului. In 2011, respectivul posesor de card a platit 336 de comisioane in valoare totala de 941 de lei.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: