PERICOL. Un troian de ebanking va fura banii din cont

Data publicarii: 23-03-2012 | Finante-Banci

Un nou troian ameninta conturile bancare ale utilizatorilor din intreaga lume, Mousetrap Troian actioneaza ca un veritabil sef de organizatie criminala, informeaza BitDefender, citat de Money.ro. Troianul care provoaca paguba este adus pe sistem "din mana in mana", pornind de la un website infectat si trecind printr-o sumedenie de alti troieni.

Primul pas al infectiei il reprezinta vizitarea unui site legitim, dar pe care l-a atacat in prealabil un hacker si pe care acesta a incarcat o aplicatie periculoasa scrisa in Java. Concret, troianul care provoaca paguba este adus pe sistem "din mana in mana", pornind de la un website infectat si trecind printr-o sumedenie de alti troieni.

Primul pas al infectiei il reprezinta vizitarea unui site legitim, dar pe care l-a atacat in prealabil un hacker si pe care acesta a incarcat o aplicatie periculoasa scrisa in Java. Dupa instalare, troianul verifica o lista de adrese de la care va descarca si va executa alti troiani de tip "bancher". Acestia sunt gazduiti pe mai multe servere compromise, in asa fel incat, daca unul dintre servere este inchis sau curatat de virusi, troianul sa poata aduce "bancherii" de pe un altul.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: