Controalele pe evaziune fiscala la nivelul Capitalei continua

Data publicarii: 23-03-2012 | Diverse

Controalele pe evaziune fiscala ale institutiilor Statului la nivelul Capitalei au continuat si in perioada 19-20 martie 2012 la un depozit en-gross unde se comercializeaza cantitati mari de carne, lapte si peste.

 Astfel, au fost verificate un numar de 52 societati comerciale, fiind aplicate un numar de 27 amenzi in valoare totala de 48.100 lei. Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti a dispus interzicerea desfasurarii activitatii la 18 firme din cele 52 controlate, masura fiind in vigoare incepand cu data de 26 martie 2012. Sanctiunea a fost aplicata ca urmare a unor disfunctionalitati privind spatiile de depozitare a produselor alimentare.

 In cadrul actiunilor de monitorizare a achizitiilor intracomunitare desfasurate in data de 19.03.2012,  Garda Financiara a incasat sume pentru TVA in avans in valoare de 770.850 lei.

 Actiunile de control coordonate de grupul de lucru constituit la nivelul Prefecturii Capitalei vor continua si in perioada urmatoare.

 Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat pe 8 martie 2012, constituirea unui task-force avand ca principal  obiectiv lupta impotriva evaziunii fiscale. Echipa este formata din sefii principalelor institutii cu atributii de control de la nivelul Capitalei, anume Sectia Municipiului Bucuresti a Garzii Financiare, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti,  Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale, Serviciul Anticoruptie al Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

 Task-force-ul, constituit in baza unui ordin al Prefectului Capitalei din 23 februarie a.c., coordoneaza controalele ce se desfasoara in echipe mixte si urmareste, in principal, colectarea la bugetul de Stat a sumelor de bani si bunurilor provenite din activitati nelegale sau evazioniste constatate la societatile comerciale din Bucuresti. Faptul ca majoritatea comerciantilor din Capitala se alimenteaza cu produse din depozitele aflate in judetele vecine, conduce la necesitatea ca actiunile din Bucuresti sa fie dublate de actiuni similare in aceste judete.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: