Ghetea (ARB): Sistemul bancar se afla intr-o forma buna

Data publicarii: 23-03-2012 | Finante-Banci

Sistemul bancar se afla intr-o forma buna deoarece Banca Nationala a reusit sa mentina un echilibru in perioada de crestere, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, in conferinta "Noua ordine bancara si relansarea economiei".

"Este un este un adevar care, din fericire se confirma dupa o perioada de criza, de recesiune. Nu stim daca revine, a revenit criza sau s-a prelungit recesiunea", a mai spus oficialul ARB. 

Acesta a spus ca bancile sunt in prezent foarte atente la concurenta pentru evitarea unor probleme legate de operatiunile curente. "In conformitate cu informatiile pe care le detinem atat de la BNR cat si de la bancile comerciale, bancile se urmaresc unele pe altele. Fiecare banca stie ce fac celelalte banci. Operatiunile intre banci sunt negarantate. Totul este pe incredere. Iar operatiunile sunt de dimensiuni foarte mari. Se plaseaza zeci, cate odata sute de milioane de euro intre banci. Ne urmarim activitatea pentru a sti cat de bune sunt bancile respective. Vorbim in cunostinta de cauza", a mai spus Ghetea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: