BRD isi face program de finantare prin obligatiuni de 3 mld. euro

Data publicarii: 27-03-2012 | Finante-Banci

BRD-SocGen, a doua mare banca dupa active si cea mai profitabila de pe piata, va lansa de anul acesta un program de finantare prin obligatiuni cu scadenta de pana la 10 ani, plafonul valoric fiind stabilit la 3 mld. euro pana in 2015.

Proiectul face parte din strategia de diversificare a surselor de finantare pe termen mediu si lung si urmeaza sa fie supus aprobarii actionarilor convocati pe 26 aprilie.

Consiliul de administratie al BRD a aprobat deja programul-cadru de finantare de tipul MTN (Medium Term Notes), stabilind ca obligatiunile vor putea fi emise in orice valuta. Comitetul de directie urmeaza sa decida care vor fi pietele pe care vor fi emise titlurile si sa selecteze aranjorii programului. BRD va colabora in acest proiect cu divizia de specialitate a bancii-mama, SocGen Corporate&Investment Banking.

BRD va deveni astfel a doua banca din Romania dupa BCR care implementeaza un program propriu de finantare pe termen mediu de pe pietele externe si astfel isi poate diminua dependenta de creditele de la banca-mama.

Integral in in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: