UniCredit Tiriac a eliberat din provizioane 550 milioane lei

Data publicarii: 29-03-2012 | Finante-Banci

  • La finele anului trecut provizioanele in sistem RAS reprezentau 12,8% din total portofoliu de credit, ceea ce echivaleaza cu 2 miliarde lei 
  • Provizioanele calculate conform IFRS se situau la 8,3% din total portofoliu, respectiv in jur de 1,31 miliarde lei

UniCredit Tiriac Bank a eliberat din provizioane circa 550 de milioane lei (128 de milioane euro) prin trecerea de la sistemul de raportare local (RAS) la sistemul international de raportare financiara (IFRS), potrivit directorului financiar al bancii, Stanislav Georgiev, citat de Mediafax. Din datele prezentate de banca, la finele anului trecut provizioanele in sistem RAS reprezentau 12,8% din total portofoliu de credit, ceea ce echivaleaza cu 2 miliarde de lei, in timp ce provizioanele calculate conform IFRS se situau la 8,3% din total portofoliu, respectiv in jur de 1,31 miliarde lei.

BNR a solicitat bancilor sa raporteze diferentele dintre provizionarea pe IFRS si cea din sistem RAS rezultata la finele lunii ianuarie a acestui an. Potrivit datelor centralizate de BNR, sistemul bancar si-a imbunatatit semnificativ rata de provizionare odata cu trecerea la IFRS, eliberand circa o treime (2,3 miliarde euro) din provizioanele constituite dupa regulile contabile romanesti.

Integral in Curierul National