Global Finance desemneaza Raiffeisen Bank cea mai buna banca din Romania

Data publicarii: 05-04-2012 | Finante-Banci

  • Publicatia internationala "Global Finance” a desemnat Raiffeisen Bank "Cea mai buna banca din Romania” in cadrul competitiei "Cele mai Bune Banci din Pietele Dezvoltate si Emergente”.  
  • Banca-mama a RBRo, Raiffeisen Bank International a primit premiul de "Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est” pentru a 6-a oara consecutiv, si pentru a  7-a oara in ultimii 8 ani. 
  • Alte patru subsidiare ale RBI au castigat titlul de "Cea mai buna banca” din tarile in care activeaza, respectiv cele din Albania, Belarus, Serbia si Slovacia. 

Raiffeisen Bank Romania primeste titlul de "Cea mai buna banca” din tara pentru a treia oara. Premiul este o recunoastere a calitatii serviciilor si a prezentei puternice a Raiffeisen Bank in Romania. Banca are 543 agentii si deserveste circa 2 milioane de clienti. Raiffeisen Bank a incheiat 2011 cu active de 5,521 miliarde euro si un profit de 96 milioane euro. 

RBI este una dintre principalele banci comerciale si de investitii pentru cei mai mari 1.000 de clienti din Austria, precum si una dintre cele mai importante banci universale din Europa Centrala si de Est, zona in care are o retea densa de subsidiare, companii de leasing precum si o serie de companii specializate in servicii financiare. Banca-mama a RBI, Raiffeisen Zentralbank österreich AG (RZB), este pilonul central al Grupului Raiffeisen, al treilea cel mai mare din Austria.

"Principala noastra preocupare este sa le oferim clientilor nostri cele mai bune servicii. Faptul ca am castigat titlul de "Cea mai buna banca din ECE” pentru a sasea oara consecutiv demonstreaza ca am avut rezultate foarte bune, chiar si in timpul crizei financiare”, a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International”.

"Mediul economic continua sa fie dificil atat pentru banci cat si pentru clientii lor” a spus editorul publicatiei Global Finance, Joseph D. Giarraputo. "Mai mult ca oricand, clientii vor ca banca sa le fie un partener competent. Bancile de succes sunt acelea care se dovedesc a fi cele mai competente”. 

Sucursala Raiffeisen din Albania a castigat titlul de "Cea mai buna banca” pentru a sasea oara. Banca avea la sfarsitul lui 2011 un bilant contabil de 2,3 miliarde euro. Este cea mai mare banca din tara in functie de volumul de credite. In total, cele 105 agentii ale bancii deservesc circa 692.000 de clienti. 

Priorbank, din Belarus, a primit titlul de "Cea mai buna banca” pentru a patra oara. Banca este a 5-a cea mai mare din tara in functie de volumul de credite. Are o bilant contabil de 1,2 miliarde euro si 101 agentii care deservesc circa 791.000 de clienti. 

Raiffeisen Bank Servia primeste premiul pentru a 8-a oara. Banca are un bilant contabil de 2,2 miliarde euro si este a 5-a cea mai mare din tara. Are 85 de agentii si deserveste circa 508.000 clienti. 

In Slovacia, Tatra banka primeste premiul pentru a 10-a oara. Tatra banka are peste 156 agentii, 788.000 de clienti si este a treia cea mai mare banca din tara in functie de volumul de credite. Bilantul contabil se ridica la 9,7 miliarde euro la sfarsitul lui 2011. 

*****

Global Finance este o publicatie lunara fondata in 1987 cu scopul de a ajuta liderii de corporatii, bancherii si investitorii ss inteleaga afacerile si finantele globale. Revista cu sediul la New York are un tiraj de mai mult de 50.000 de exemplare si cititori in 163 de tari. 

***

Raiffeisen Bank International AG (RBI) considera atat Austria, unde este cea mai importanta banca corporate si de investitii, cat si Europa Centrala si de Est ca pietele sale principale. In Europa Centrala si de Est, RBI opereaza printr-o retea extinsa de banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare specializate, pe 17 piete.

RBI este singura banca austriaca prezenta atat in centrele financiare ale lumii, cat si in Asia, urmatoarea zona geografica de dezvoltare. 

In total, peste 59.000 de angajati Raiffeisen deservesc 13,8 milioane de clienti in aproximativ 2.900 de locatii, majoritatea acestora fiind in Europa Centrala si de Est.

RBI este o subsidiara integral consolidate a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB). RZB detine in mod indirect in jur de 78,5% din actiuni, restul tranzactionandu-se liber pe Bursa de Valori de la Viena. RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Austriac Raiffeisen, cel mai mare grup bancar al tarii, si functioneaza ca sediul central al intregului group RZB, inclusive RBI.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: