60% dintre romani s-ar reloca in strainatate

Data publicarii: 09-04-2012 | HR/Cariere

Dupa cum am observat in studiul privind Mobilitatea fortei de munca in 2011, 84% din forta de munca din Romania era dispusa sa se relocheze in strainatate, iar 59% doar in tara. 

In primul trimestru din 2012, 81% dintre romani declara ca s-ar reloca pentru un job. Dintre acestia 60% s-ar reloca chiar si in strainatate, iar 21% doar in alt oras din tara. Se poate observa o disponibilitate pentru relocare mai ridicata din partea respondetilor de sex masculin (64%, comparativ cu 36%). Cei mai mobili, indiferent de sex, sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani (peste 46%). 

Dintre cei care au optat pentru strainatate 59% isi doresc chiar o relocare permanenta, in timp ce 41% care s-ar muta doar temporar, pe o perioada determinata. 

Site-ul gazduieste in acest moment peste 3000 de posturi, in tari precum: Belgia, Cipru, Finlanda sau Franta, iar printre cele mai vizate domenii regasim Servicii (Au Pair / Babysitter / Ingrijire, Entertainment, Hoteluri, Restaurante, Turism), IT, Inginerie si Sanatate. 

Principalul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania. 

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie 2012, pe un esantion total de 3593 respondenti. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie, cariera si stil de viata. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor. 

--------

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: