Rompetrol a majorat pretul benzinei cu 0,14 lei pe litru

Data publicarii: 11-04-2012 | Auto

Rompetrol Downstream creste pretul benzinei cu 0,14 lei pe litru, cu TVA inclus, pana la 5,90 lei pentru un litru Efix, potrivit unui comunicat al grupului Rompetrol. Reprezentantii companiei afirma ca majorarea este o corectie partiala, sub nivelul pe care il poate sustine societatea. 

Rompetrol sustine ca a marit pretul pe fondul evolutiei recente a cotatiilor internationale la benzina si motorina. Pretul final al unui litru de Efix benzina anterior modificarii de pret a fost de 5,76 lei. 

'Aceasta crestere a pretului este, de fapt, o masura de corelare a pretului benzinei practicat de companie, cu evolutia din ultima perioada a cotatiei la benzina. In ultimele 30 de zile, cotatia internationala a benzinei a crescut cu 40,7 dolari pe tona fata de media ultimelor 30 de zile, iar cea a motorinei a scazut cu 19,9 dolari pe tona fata de aceeasi perioada', a declarat Titov Buzescu, vicepresedintele Retail The Rompetrol Group. 

Potrivit sursei citate, in data de 8 aprilie 2012, cotatia internationala a benzinei a fost de 1.190 dolari/tona, iar a motorinei de 1.021 dolari/tona. 

Desi diferenta de cotatie a ajuns la 169 dolari/tona pentru benzina, preturile practicate la pompa de Rompetrol erau mai mici la benzina decat la motorina, este mentionat in comunicat. 'In acest context, Rompetrol nu poate sustine operational aceasta marja, luand masura de a alinia preturile la benzina si motorina, ajustand adaosul la benzina de la 0,12 lei/litru la 0,23 lei/litru. Mentionam ca aceasta este o corectie partiala a pretului la benzina, mult sub nivelul pe care il poate sustine compania', a adaugat Titov Buzescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: