Noul prefect al Capitalei a depus juramantul

Data publicarii: 19-04-2012 | Politica

Noul prefect al Capitalei, Cristina Corut, a depus miercuri juramantul de investitura, in prezenta ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, si a fostului prefect Mihai Atanasoaei.

Cristina Corut a spus ca intentioneaza sa continue proiectele deja incepute, dar sa dezvolte si altele noi. Ea a precizat ca doreste sa se foloseasca de experienta sa pentru a crea un parteneriat cu societatea civila si sa sprijine derularea in conditii optime a tuturor activitatilor in care Prefectura Capitalei este implicata, mai ales in acest an electoral. 

Corut a multumit Guvernului pentru increderea acordata, subliniind ca investitura in aceasta functie o obliga si o onoreaza. 

"Sunt functionar public de cariera si imi voi folosi toata experienta pentru a crea un parteneriat cu autoritatile administratiei publice locale, cu societatea civila si toate institutiile publice din Bucuresti. Mandatul meu o sa stea sub semnul legalitatii si voi face tot ce pot pentru aplicarea programului de guvernare, pentru ca anul 2012 e un an electoral. O sa continui proiectele pe care le-am inceput alaturi de Mihai Atanasoaei, dar si altele noi. Fiind un an electoral, Prefectura isi va indeplini corect, transparent si impartial toate atributiile prevazute de lege pentru organizarea in bune conditii a alegerilor locale si parlamentare", a declarat noul prefect al Capitalei. 

Cristina Corut a dat asigurari ca activitatea sa o sa confirme increderea cu care a fost investita. 

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a apreciat ca aceasta investitura va fi "de bun augur", subliniind ca activitatea pe care noul prefect urmeaza sa o desfasoare este una "uriasa". 

"Prefectura Bucuresti este grea, problematica este uriasa si de aceea am vrut sa fiu prezent aici, imediat dupa sedinta de Guvern, pentru a da incredere si forta noii echipe, care are in fata anul 2012, unul dificil, cu multe evenimente de natura electorala, de natura sociala, cu o serie de decizii administrative ce nu vor fi usor de luat", a declarat ministrul. 

Berca a transmis ca va oferi tot sprijinul necesar noului prefect pentru ca "Bucurestiul sa arate mai bine". 

Acesta a precizat ca este necesara o colaborare intre Prefectura, Primaria Capitalei, CGMB, pentru ca proiectele sa fie sustinute iar eforturile Guvernului sa fie puse in valoare, inclusiv mediatic. 

Fostul prefect Mihai Atanasoaei i-a urat succes Cristinei Corut si a afirmat ca a lasat o institutie a Prefecturii "intarita". 

"Astazi se incheie un ciclu in cariera mea. Cred ca am lasat o institutie intarita si sper ca proiectele sa fie continuate, ca sunt in interesul cetatenilor", a spus Atanasoaei. 

El a adaugat ca "s-a imbarcat" intr-un alt proiect, dar va acorda toata sustinerea necesara, cand va fi nevoie, urandu-i succes in activitate noului prefect. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: