Ideea unui roman, premiata la concurs de inovatii european

Data publicarii: 19-04-2012 | Diverse

Marti, 17 aprilie a.c., la Dusseldorf (Germania) a avut loc Ceremonia de premiere a castigatorilor Concursului de inovatii Network of Automotive Excellence (NoAE). Printre cele 21 de idei apreciate de juriu se numara si cea propusa de un roman, dl. Paul Barsanescu de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi” din Iasi. 

Solutia propusa de dl. Barsanescu  imbina doua tehnologii deja existente, care acum lucreaza separat - cantarirea la bordul vehiculului pe fiecare punte, respectiv GPS cu inregistrare si tracker. Juriul a fost format din nume mari din industrie: Airbus, Boeing, Lufthansa, Siemens, Audi, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Opel, Skoda, Bosch s.a., fiind analizate 113 propuneri venite din partea a 325 inventatori din 40 de tari. 

Concursul de inovatii NoAE (Network of Automotive Excellence), prezent deja in 23 de state europene, s-a extins incepand cu editia din 2011 si in tara noastra. In Romania, el a fost adus de compania F&F IT Services  si s-a desfasurat sub patronajul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, fiind inscrisi in competitie 15 participanti, care au propus 10 inovatii.

NoAE a fost intemeiat in 2002 de catre personalitati cunoscute din domeniul automobilelor si cu participarea Comisiei Europene, fiind o retea pentru experti din diferite interprinderi, cu obiective strategice, organizatorice si tehnologice. Competitia internationala de inovatii NoAE a ajuns deja la cea de-a cincea editie si se adreseaza inventatorilor, cercetatorilor, liber intreprinzatorilor, conducatorilor de intreprinderi, intreprinderilor si institutiilor care pot realiza inovatii referitoare la cele patru tematici propuse. 

F&F IT Services este o companie independenta de consultanta fondata in anul 1985, avand birouri in Munchen, Germania si Timisoara, Romania. Aceasta ofera solutii si servicii IT, planificand si implementand proiecte ambitioase pentru clientii sai.

comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: