Cine pierde in cearta dintre RCS&RDS si Antene

Data publicarii: 23-04-2012 | Media

In urma opririi retransmisiei Antenelor pe platforma Digi Satelit, RCS&RDS risca sa piarda abonati, iar trustul media va ramane fara o parte din audienta. Compania RCS&RDS a scos, de vineri, toate televiziunile grupului Intact din serviciul Digi TV Satelit. Astfel, abonatii serviciului nu mai au acces la Antena 1, Antena 2 Antena 3, Euforia si GSP TV.

CNA nu poate interveni pentru ca principiul "must carry", care obliga cablistii sa retransmita cele mai populare posturi TV, se aplica doar in retelele de cablu, nu si la cele satelit.  Din acest conflict au de pierdut ambele parti. RCS&RDS ar putea ramane fara abonatii care vor fi nemultumiti ca nu mai gasesc in pachetul de baza posturile din oferta pentru care au semnat inceperea contractului.

Astfel, oamenii ar putea migra catre Romtelecom Dolce, concurentul principal, iar Digi ar putea pierde din suprematia pe care o detine pe piata. Pe de alta parte, Antenele pierd telespectatori numerosi, in conditiile in care, potrivit mai multor surse citate de Mediafax, televiziunile lui Voiculescu au ramas fara aproape 15% din piata de distributie TV din Romania, aproximativ un milion de abonati la platforma de satelit Digi.

Cititi integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: