Misiunea Fondului Monetar International soseste marti la Bucuresti

Data publicarii: 24-04-2012 | Actualitate

Misiunea Fondului Monetar International soseste, marti, la Bucuresti, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane.

Delegatia este condusa de negociatorul sef pentru Romania, Jeffrey Franks, care va sosi pe 25 aprilie si va ramane o zi in plus dupa incheierea evaluarii, urmand sa plece pe 9 mai. 

'Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi dupa misiune si va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi insotit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea evaluare. Vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu cea a echipei Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. Autoritatile trateaza Aranjamentul ca fiind de tip preventiv, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa traga resursele disponibile', arata reprezentantul rezident al FMI pentru Bulgaria si Romania, Tonny Lybek, intr-un comunicat remis luni AGERPRES. 

Potrivit acestuia, reprezentantii misiunii se vor intalni cu autoritatile, reprezentantii partidelor politice, uniuni, asociatii de afaceri, banci si organizatiile societatii civile. 

'Urmeaza ca misiunea sa faca publice concluziile la incheierea vizitei', a precizat Lybek. 

Consiliul Director al Fondului Monetar International /FMI/ a aprobat, pe 22 martie, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, punand la dispozitia tarii o noua transa, de 505 milioane de euro. Cu noua transa, Romania are la dispozitie de la FMI aproximativ doua miliarde de euro. 

Cea de-a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie 2012. 

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: