Presedintele Consiliului European vine la Bucuresti, urmand sa se adreseze Parlamentului

Data publicarii: 25-04-2012 | Politica

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, efectueaza miercuri o vizita la Bucuresti, urmand sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu, sa sustina un discurs in plenul Parlamentului si sa aiba un dejun de lucru cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Herman Van Rompuy se afla in cea de-a treia vizita a sa la Bucuresti, prima fiind in ianuarie 2010, iar ce de a doua in luna februarie 2011. 

Saptamana trecuta, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a lansat un apel atat catre parlamentarii Puterii, cat si catre cei ai Opozitiei, pentru a fi prezenti la discursul pe care presedintele Consiliului European il va sustine in plenul Parlamentului. 

Senatorii si deputatii Puterii si Opozitiei s-au aratat deopotriva receptivi cu privire la prezenta lor la discursul lui Herman Van Rompuy. 

Joia trecuta, Ungureanu a discutat pe acest subiect cu liderii PDL, UNPR si UDMR, iar luni a purtat discutii si cu cei ai grupului parlamentar al minoritatilor. 

''Am discutat despre evenimentul din 25 aprilie, cand presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, vine la Bucuresti si urmeaza sa se adreseze Parlamentului Romaniei. Este in interesul tuturor, indiferent de partidul pe care-l reprezinta, de orientarea politica pe care o are, ca sala de plen sa-i cuprinda atat pe parlamentarii Puterii, cat si pe cei ai Opozitiei. Vorbim despre Romania aici. Domnia sa ne face o onoare, pentru ca 25 aprilie este si ziua in care care a fost semnat Tratatul nostru de aderare la UE, in urma cu sapte ani. Este si o zi cu incarcatura simbolica'', a afirmat Ungureanu, dupa intalnirea pe care a avut-o joi cu presedintii formatiunilor aflate in coalitia de guvernare. 

Seful Executivului a afirmat ca avut discutii si cu presedintii PNL si PC, Crin Antonescu si, respectiv, Daniel Constantin, care si-au exprimat disponibilitatea ca parlamentarii celor doua formatiuni sa participe la sedinta din 25 aprilie in care presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmeaza sa se adreseze plenului. 

Potrivit programului postat pe site-ul Consiliului European, urmeaza ca dupa vizita la Bucuresti, Herman Van Rompuy sa efectueze o vizita si in Bulgaria, unde se va intalni cu premierul bulgar Boiko Borisov. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: