Sir Richard Branson, fondatorul Virgin Group vine la Bucuresti

Data publicarii: 25-04-2012 | Diverse

Evenimentul va avea loc in data de 9 mai, la Sala Patulului. Rezervari AICI

Unul dintre brandurile cele mai larg recunoscute si respectate din intreaga lume. Virgin si-a extins afacerile in calatoriile cu avionul si in cele pe calea ferata, ospitali-tate si petrecere a timpului liber, teleco-municatii, media, sanatate si wellness, turism in spatiu si energie curata, prin peste 300 de companii in 30 de tari. 

La varsta de 20 de ani, Richard a infiintat Virgin ca un retailer de comenzi de discuri prin posta, extinzandu-se apoi la un maga - zin de discuri si un studio de inregistrari. Virgin Music a devenit una dintre cele sase companii de discuri de top din lume. Lider in inovarea produselor si in deservirea clientilor, el a devenit cavaler in 1999 pen-tru "serviciile aduse antreprenoriatului.” 

Visul lui Richard de a deschide prima afacere comerciala din lume de turism spatial a fost realizat odata cu lansarea Virgin Galactic. Bazata pe tehnologia experimentata deja a lui Burt Rutan, respectiv SpaceShipOne, Virgin Galactic va duce pasageri in calatorii in spatiul suborbital. Copil fiind pe vremea aterizarii pe luna, Richard a visat, asa precum mili - oane de oameni din toata lumea, ca expe-rienta spatiului ar trebui sa fie deschisa tuturor. Pe masura ce Virgin Galactic se extinde, acest vis va deveni in sfarsit realitate. 

Din 1985, Richard a fost implicat in incercari de depasire a unor recorduri mondiale privind viteza pe uscat si in aer. In 1986, a traversat Oceanul Atlantic intr-o barca, avand cel mai rapid timp inregistrat vreodata. Un an mai tarziu, Virgin Atlantic Flyer a fost primul balon cu aer cald care a traversat Oceanul Atlantic. In 2004, Richard a lansat Virgin Unite pentru a reuni toate resursele lui Virgin Group la nivel international si, cel mai important, cel mai valoros activ al lui Virgin - oamenii sai - ca sa abordeze provocarile dure cu care se confrunta globul. In 2007, el s-a alaturat lui Nelson Mandela, Graça Machel si Desmond Tutu pentru a forma 'The Elders', un grup de lideri independenti care cauta solutii sustenabile pentru unele probleme globale umanitare. 

Recent, el a lansat 'Carbon War Room' (camera razboiului cu carbonul) pentru a mobiliza capital, inovatie, expertiza si intreprinzatori in incercarea de a reuni eforturile de a face fata schimbarilor climatice. Richard este autorul cartilor "Losing My Virginity: How I've Survived, Had Fun and Made a Fortune Doing Business My Way", (Cum mi-am pierdut virginitatea: cum am supravietuit, m-am distrat si am facut avere facand afaceri in felul meu) (Crown Business, 1998) "Screw It, Let's Do It: Lessons in Life" (La naiba, hai sa o facem: lectii de viata) (Virgin Books, 2006) si "Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur” (Secretele afacerilor dezvaluite: aventurile unui intreprinzator planetar) (Virgin Books, 2008). 

Evenimentul va avea loc in data de 9 mai, la Sala Patulului. 

Pentru mai multe detalii intarti AICI

Ultimele stiri pe BankNews.ro: