EMEA Finance desemneaza Raiffeisen Bank Cea mai buna banca din Romania

Data publicarii: 25-04-2012 | Finante-Banci

  • Raiffeisen Bank International primeste premiul pentru "Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est si din Comunitatea Statelor Independente”
  • Alte patru subsidiare ale RBI castiga titlul de "cea mai bune banca” din tarile in care sunt prezente: Austria, Albania, Bosnia si Herzegovina si Slovacia 
  • Raiffeisen Bank Rusia este desemnata "cea mai buna banca straina”
  • Subsidiarele RBI din Austria si Bulgaria sunt desemnate "cele mai bune banci de investitii” din tarile lor

Raiffeisen Bank primeste titlul de "Cea mai buna banca” din Romania din partea renumitei publicatii internationale EMEA Finance. Raiffeisen Bank International AG (RBI) a castigat 3 premii, fiind desemnata "Cea mai buna banca din ECE si CIS” "Cea mai buna banca din Austria” si "Cea mai buna banca de investitii din Austria”. Subsidiarele RBI din Albania, Slovacia si Bosnia si Herzegovina au primit fiecare titlul de "Cea mai buna banca” din tarile in care activeaza. ZAO Raiffeisen Bank, subsidiara RBI din Rusia, a primit titlul de "Cea mai buna banca straina”, iar Raiffeisen Centrobank AG, subsidiara RBI din Bulgaria, pe cel de "Cea mai buna banca de investitii”.

"Distinctiile acordate de EMEA Finance confirma calitatea serviciilor noastre si reflecta pozitia puternica a RBI in Europa Centrala si de Est. Aceste premii, venite la doar cateva saptamani dupa cele primite de la revista "Global Finance”, sunt o recunoastere a muncii noastre”, a spus Herbert Stepic, CEO al RBI. 

RBI este una dintre principalele banci comerciale si de investitii pentru cei mai mari 1.000 de clienti din Austria, precum si una dintre cele mai importante banci universale din Europa Centrala si de Est, zona in care are o retea densa de subsidiare, companii de leasing precum si o serie de companii specializate in servicii financiare in 17 piete. 

"Ne consideram o banca de casa pentru clientii nostri, oferind produse personalizate si solutii financiare. Acest premiu ne valideaza abordarea centrata pe client”, a explicat Karl Sevelda, Vice-Presedinte al RBI si responsabil cu afacerile corporate.

EMEA Finance este o publicatie bilunara care discuta evenimentele financiare majore legate de industria financiara din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (zona EMEA). 

* * * * *

Raiffeisen Bank International AG (RBI) considera atat Austria, unde este cea mai importanta banca corporate si de investitii, cat si Europa Centrala si de Est ca pietele sale principale. In Europa Centrala si de Est, RBI opereaza printr-o retea extinsa de banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare specializate, pe 17 piete.

RBI este singura banca austriaca prezenta atat in centrele financiare ale lumii, cat si in Asia, urmatoarea zona geografica de dezvoltare. 

In total, peste 59.000 de angajati Raiffeisen deservesc 13,8 milioane de clienti in aproximativ 2.900 de locatii, majoritatea acestora fiind in Europa Centrala si de Est.

RBI este o subsidiara integral consolidate a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB). RZB detine in mod indirect in jur de 78,5% din actiuni, restul tranzactionandu-se liber pe Bursa de Valori de la Viena. RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Austriac Raiffeisen, cel mai mare grup bancar al tarii, si functioneaza ca sediul central al intregului group RZB, inclusive RBI.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: