Vasilescu (BNR): Cursul leu/euro este insensibil la turbulentele politice

Data publicarii: 25-04-2012 | Finante-Banci

Cursul leu/euro este insensibil de obicei la turbulente politice, la momente de genul motiune de cenzura impotriva Guvernului, a declarat, miercuri intr-o conferinta de presa, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Cursul a inceput de foarte sus la inceputul lunii. Pe urma au fost fluctuatii, ca pe o piata ideala. Asta ii place pietei, oricarei piete, dar mai ales unei piete valutare, sa aiba zig-zag. In perioada urmatoare as dori aceeasi miscare in zig-zag. S-ar putea sa avem si miscari liniare, nu neaparat in zig-zag. Piata acum are stabilitate si ramane cu aceasta stabilitate", a spus Vasilescu. 

Potrivit acestuia, parametrii economici sunt in prezent dependenti de ceea ce se intampla in lume. 

"Lumea in care traim si lumea acestui moment este una de turbulente. Poate ca criza se cam stinge si nu vor mai fi prea multe ocazii sa vorbim la modul acesta abuziv despre criza. Cert este insa ca nu se intrevede inca o perioada de relansare pe care o asteapta toata lumea si o asteptam si noi romanii. Daca criza se stinge si relansarea nu vine ce va fi? Va fi o perioada binara, un fel de laborator pentru viitoarea baza a viitorului ciclu economic. In acest laborator vor fi multe turbulente. Sunt multe turbulente si acum. Asa este viata, o duci nu numai pe cer senin, ci si pe furtuna", a spus oficialul BNR.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: