CSA a modificat Normele privind calificarea si pregatirea profesionala continua

Data publicarii: 26-04-2012 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat, in sedinta din data de 24 aprilie 2012, propunerile de modificare a Normelor privind calificarea profesionala si pregatirea continua a intermediarilor in asigurari si a Normelor privind activitatea furnizorilor de programe educationale si atestarea lectorilor in domeniul asigurarilor.

"Pregatirea profesionala continua a agentilor de asigurare este mai mai mult decat necesara, avand in vedere dezvoltarea produselor de asigurare si cerintele, din ce in ce mai exigente, ale asiguratilor. Agentii de asigurare joaca un rol foarte important in relatia cu asiguratii sau potentialii asigurati, fie ca activeaza pentru un asigurator, un broker sau pe cont propriu, ca persoana fizica autorizata. Rolul agentilor care lucreaza pentru brokeri este dublat de cel de reprezentare a intereselor asiguratilor in fata asiguratorilor, care trebuie sa ocupe un loc esential in relatia comerciala, dincolo de tranzactionarea unui produs sau un serviciu. De aceea, normele privind pregatirea profesionala continua au fost adaptate de CSA atat la tendintele inregistrate de piata de asigurari, cat si la nevoile si cerintele consumatorilor de produse de asigurare”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Propunerile de modificare ale celor doua acte normative au fost discutate si analizate de CSA impreuna cu asociatiile profesionale ale pietei - UNSAR si UNSICAR - si clarifica o serie de aspecte, cum ar fi cele legate de numarul de ore de calificare si de pregatire profesionala continua, prevederea clara a conceptului de "unitar” in pregatirea profesionala, adica obtinerea unei singure calificari atat pentru intermedierea de produse de asigurari de viata, cat si pentru asigurarile generale.

Modificarile aduse prevederilor celor doua acte normative vor intra in vigoare dupa publicarea acestora in Monitorul Oficial si vor fi postate pe site-ul www.csa-isc.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: