Alexandre Maymat a preluat pe 1 mai conducerea BRD

Data publicarii: 02-05-2012 | Finante-Banci

Conducerea BRD - Groupe Societe Generale a fost preluata, incepand cu 1 mai, de Alexandre Maymat, noul presedinte al bancii, votat de Adunarea Generala a Actionarilor BRD, pe 26 aprilie.

Alexandre Maymat preia functia de PDG de la Guy Poupet, al carui mandat de patru ani s-a incheiat. 

Poupet si-a incheiat mandatul anuntand rezultatele BRD in T1 2012, care arata o scadere cu 39 la suta a profitului net, in trimestrul unu 2012, fata de trimestrul unu 2011, pana la 83 milioane lei, cu un venitul net bancar de 767 milioane lei, in crestere cu 6% fata de primul trimestru al anului 2011. 

Alexandre Maymat, care vine de la sucursala Societe Generale din Camerun, este absolvent al Scolii Politehnice si al Scolii Nationale de Statistica si Administratie Economica. Acesta a ocupat, in perioada 1991 - 2001, o serie de posturi in calitate de inalt functionar al Statului Francez, la Ministerul Finantelor, apoi la Comisia Europeana. In 2001, s-a alaturat Grupului Societe Generale, cu functii succesive de Inspector Principal in cadrul Inspectiei Generale, Director al Centrului de Afaceri pentru Companii din Paris - Centre, Director Regional al zonei Franche-Comte si Director General si Administrator al Societe Generale Camerun, precum si administrator al filialelor Societe Generale din Ciad si Guineea Ecuatoriala. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: