TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE FINALA LIGII EUROPA

Data publicarii: 09-05-2012 | Actualitate

Finala Europa League 2012 aduce in Bucuresti, potrivit organizatorilor, aproximativ 30.000 de suporteri spanioli, sustinatori ai echipelor Atletico Madrid si Athletic Bilbao, dar si alte cateva zeci de turisti, cel mai mare oras al Romaniei devenind, pentru o zi, capitala fotbalului european.

Suporterii

Organizatorii s-au gandit ca suporterii celor doua echipe sa aiba locuri de intalnire diferite, astfel ca in Piata "George Enescu" vor fi fanii echipei Atletico Madrid, iar in Piata Constitutiei vor sta cei care sustin pe Athletic Bilbao.

In zonele destinate suporterilor, vor fi organizate spatii pentru activitati sportive si divertisment, unde vor fi concerte ale artistilor romani, cu animatori vorbitori de limba spaniola, dar si standuri de promovare a Capitalei, precum si o "zona gastronomica". Zonele vor fi delimitate cu garduri speciale si vor avea apa potabila si toalete ecologice.

Finala Ligii Europa va putea fi vizionata si din Piata Constitutiei, unde, pentru suporterii care nu vor merge la stadion, vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, incepand cu ora 20.00, imagini in direct de la Arena Nationala. Alte ecrane vor fi amplasate, potrivit Primariei Sectorului 6, in parcurile Drumul Taberei si Crangasi.

Masuri de ordine si siguranta publica

Finala Ligii Europa va angrena un numar impresionant de forte de ordine, peste 5.500 de politisti, jandarmi, pompieri, dar si 500 de studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Integral in Mediafax.ro