CAB suspenda decizia CNA de injumatatire a licentei OTV

Data publicarii: 14-05-2012 | Media

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat vineri sanctiunea aplicata in luna martie de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) prin care era injumatatita perioada pentru care OTV avea acordata licenta audiovizuala. Decizia este executorie, insa nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. 

Suspendarea opereaza pana cand judecatorii de la Curtea de Apel se vor pronunta asupra cererii OTV de anulare a sanctiunii aplicate de CNA, ce se va judeca pe 29 mai. 

Pe 27 martie, membrii CNA au decis injumatatirea perioadei pentru care OTV avea acordata licenta audiovizuala pentru incalcarea Legii Audiovizuale, prin difuzarea in perioada 16 - 24 martie a publicitatii politice in favoarea Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD). 

Potrivit CNA, licenta audiovizuala era acordata pana la 1 aprilie 2013, iar OTV va putea emite in urma deciziei CNA pana la 28 septembrie 2012. 

Pe 10 aprilie, CNA a decis din nou injumatatirea licentei, pentru ca Dan Diaconescu a continuat sa isi faca publicitate politica, astfel ca televiziunea mai putea emite pana la sfarsitul lunii mai. 

Ulterior, pe 24 aprilie, CNA a sanctionat din nou OTV cu reducerea cu 36 de zile a perioadei valabilitatii licentei, din cauza publicitatii politice, acesta mai putand sa emita pana la data de 29 mai. 

De la obtinerea licentei in 2005, OTV a primit noua sanctiuni de intrerupere cu 10 minute a programului si de sapte ori cu cate trei ore. 

Patronul si directorul postului OTV, Dan Diaconescu, a declarat in luna martie in fata membrilor CNA ca nu este membru al PPDD. 

"Nu sunt membru PPDD. Nu am legatura directa in acte cu acest partid, PPDD, ci doar ca nume", a spus Dan Diaconescu, care a sustinut ca in programele OTV apar, in sprijinul respectarii pluralismului politic, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai altor partide politice. In opinia lui Dan Diaconescu, mesajele difuzate de OTV "Votati cu PDL daca vreti sa traiti ca astazi", "Votati cu PSD daca vreti sa traiti ca in ultimii 22 de ani" si "Votati cu PPDD" sunt egale ca si continut. 

Vicepresedintele Consiliul National al Audiovizualului (CNA), Ioan Onisei, a afirmat vineri ca institutia pe care o reprezinta asteapta motivatia instantei privind suspendarea sanctiunii aplicate OTV de reducere a licentei si ca va ataca in instanta, cu recurs, aceasta decizie. 

"Regulile prevazute de legislatia audiovizuala privind campania electorala trebuie respectate la fel de toti radiodifuzorii", a subliniat Onisei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: