Ce va face SIF1 cu banii luati de la Erste?

Data publicarii: 14-05-2012 | Bursa

  • Presedintele societatii, Ioan Cuzman, spune ca este in cautarea unor plasamente in economia reala, pe care o prefera sectorului financiar
  • Tinta o reprezinta companiile cu perspectiva de piata, retehnologizate si conduse de oameni dedicati
  • "Managementul reprezinta 50% din valoarea unei societati"

Contractul cu Erste, desi contestat, a fost bun pentru cele cinci societati de investitii financiare, data fiind conjunctura de piata, a declarat vineri Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat Crisana (SIF1) dupa conferinta de presa tinuta la Bursa de Valori Bucuresti cu ocazia mutarii societatii Calipso SA Oradea, aflata in portofoliul SIF1, de pe Rasdaq pe piata reglementata.

Cuzman spune ca este adeptul economiei reale si ca prefera plasamentele in aceasta zona; el a raspuns afirmativ la o intrebare a Curierului National daca mai este loc pentru o rebalansare a portofoliului SIF dinspre sectorul financiar catre companii activand in alte domenii, chiar si dupa vanzarea participatiilor la BCR. Totusi, aceste posibile miscari vor depinde de conjunctura de piata. "Noi avem avantajul faptului ca nu suntem siliti sa folosim vanzarea sub presiune. Vom lua deciziile in functie de rentabilitate", a afirmat seful SIF Banat Crisana.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: