PDL va depune motiune simpla impotriva ministrului Educatiei

Data publicarii: 15-05-2012 | Politica

Partidul Democrat Liberal va initia o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Ioan Mang, a anuntat, luni, presedintele PDL, Emil Boc.

"PDL va depune o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Ioan Mang, pentru plagiat. Motiunea simpla va fi depusa in prima sedinta de plen a Camerei Deputatilor", a declarat Emil Boc. 

El a explicat ca inca de saptamana trecuta democrat-liberalii au prezentat "probe concrete" din care reiese ca "ministrul Mang are in buna parte opera sa profesionala bazata pe copiat, pe plagiat". 

"In conditiile in care, pana-n acest moment, nu a intervenit nici demisia domnului ministru, nici revocarea acestuia de catre premier, solutia legala si constitutionala este acum la nivel parlamentar de initiere a unei motiuni simple care sa conduca la demiterea unui ministru care copiaza. Nu se accepta inca din clasa I la scoala ca cineva sa copieze, cu atat mai mult un ministru care coordoneaza destinele invatamantului romanesc sa-si aiba fundamentata opera stiintifica pe plagiat. Cu alte cuvinte aceasta motiune simpla indreptata impotriva ministrului Xerox va fi depusa in prima sedinta a Camerei Deputatilor", a precizat liderul PDL. 

Emil Boc a sustinut ca PDL se bazeaza la votul pe aceasta motiune pe "toti cei care cred in corectitudinea si onestitatea in privinta actului academic'' si spune ca ''nimeni nu-si poate cladi o cariera profesionala prin furt intelectual si prin plagiat". 

"Nu am vazut in toata istoria Romaniei un caz atat de evident de furt intelectual, de plagiat, de copiere. Si sa fie o reactie atat de slaba din partea unui premier sau din partea autoritatilor care conduc tara, sa te incapatanezi sa nu vezi evidenta ca sunt cinci articole copiate aproape in integralitate din alti cercetatori si sa spui ca mai ai nevoie de dovezi suplimentare", a afirmat liderul PDL. 

El a mai spus ca semnaturile necesare pentru initierea motiunii vor fi stranse de parlamentarii PDL si ca pe acest subiect ar urma sa discute si cu liderul UDMR Kelemen Hunor. 

"Intotdeauna ne vom consulta cu colegii nostri de la UDMR. Ne-am consultat si inainte, ne vom consulta si din acest moment. Pana acum nu am discutat cu domnul presedinte Kelemen Hunor despre acest subiect", a mai declarat presedintele PDL. 

Sursa: AGERPRES