Care este venitul minim pentru un credit Prima Casa

Data publicarii: 15-05-2012 | Finante-Banci

Imprumuturile acordate de banci prin intermediul programului Prima Casa prezinta cateva avantaje importante fata de un credit ipotecar clasic de achizitie locuinta. Cele mai importante dintre acestea sunt: avansul de minim 5%, fata de minim15% la creditele ipotecare in lei si de 20% sau 25% la cele in euro, dobanzi mai mici fata de imprumutul clasic.

Venitul minim pentru un credit Prima Casa

Bancile au stabilit conditii minime de venit pentru a putea solicita un credit Prima Casa in lei sau euro. Cel mai mic venit minim il regasim la OTP Bank, acesta este de doar 350 lei net pe luna.

Evident, valoarea creditului care poate fi obtinut cu acest venit este foarte mic, de doar cateva mii de euro. La un credit de 35.000 euro pe 30 ani, rata lunara ajunge la 189 euro sau 836 lei, iar venitul solicitantilor trebuie sa depaseasca in acest caz 1700 lei.

La UniCredit Tiriac Bank, venitul minim net pe familie este de 850 lei sau de 250 euro in cazul navigatorilor, iar gradul maxim de indatorare nu poate desasi 50%, in timp ce Piraeus Bank solicita existenta unui venit minim de 300 euro.

Integral in MoneyCenter.ro