De ce tusim noi cand raceste Grecia

Data publicarii: 15-05-2012 | Economie

In Romania, euro se intareste, in timp ce deprecierea leului a depasit in ultimele saptamani mai multe praguri istorice. Chiar daca prabusirea monedei nationale in raport cu cea europeana are si resorturi interne, inclusiv in schimbarile bruste la nivelul guvernului, o data cu amplificarea problemelor din Grecia economia Romaniei risca sa fie prinsa intr-o serie complicata de turbulente.

Statul elen ar putea intra in incetare de plati la inceputul lunii iunie, mai devreme decat se credea, a avertizat luni premierul Lucas Papademos, seful guvernului care ar fi trebuit sa-si incheie mandatul o data cu formarea unui nou executiv dupa alegerile de la inceputul lunii mai.

Dupa scrutin insa, incercarile de formare a unui nou Cabinet au esuat. Partidul stangii radicale, Syriza, care se opune programului de austeritate cerut de creditorii Greciei, este prezentat ca favorit in cazul unor noi alegeri legislative, care trebuie organizate daca formatiunile nu reusesc sa formeze un guvern de coalitie, potrivit mai multor sondaje, relateaza AFP.

Integral in Romania Libera