Finalizarea privatizarii BCR urca tranzactiile peste 13 milioane euro
Data publicarii: 11-10-2006
Societatile de investitii financiare s-au depreciat, in medie, cu 1,23% la sfarsitul sedintei de marti pe fondul unor schimburi de peste 25 milioane lei, care au reprezentat peste 55% din valoarea totala a tranzactiilor pietei.
"Dupa o deschidere furtunoasa a pietei, cand actiunile SIF-urilor au deschis in crestere cu 1,5-2% si si-au reatins maximele de acum cateva zile, in urma anuntului ca a fost legea privatizarii BCR va fi trimisa pentru promulgare la Presedintie, dupa care cotatiile societatilor financiare au inceput sa cada, in medie, cu 0,1 lei si au atras si scaderea celorlalte titluri", a declarat, pentru News In, Bogdan Trandafir, broker la BCR Securities.
Cea mai mare depreciere a fost pentru titlurile SIF 4 Muntenia, cu 1,69%, iar titlurile SIF 5 Oltenia au pierdut 1,63%. Cel mai tranzactionat titlu financiar a fost SIF 2 Moldova, cu schimburi de 7,551 milioane lei, urmat de actiunile SIF 5 Oltenia, cu tranzactii de 3,02 milioane lei.
Actiunile Bancii Transilvania au scazut cu 0,89%, de la 1,12 lei la 1,11, iar schimburile cu titlurile bancii din Cluj-Napoca au atins valoarea de 5,938 milioane lei. Titlurile BRD au pierdut 1,06%, cotatia scazand la 18,6 lei pe fondul unor tranzactii de peste 1,172 milioane lei. Actiunile Bancii Comerciale Carpatica si-au pastrat cotatia din sedinta de luni, de 0,55 lei, pe fondul unor schimburi in valoare de 268.089 lei.
"Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au fost marti vedetele pietei, inregistrand o crestere cu aproape 3%, pe fondul unei lichiditati foarte bune inregistrate pentru titlurile din sectorul petrolier", a declarat, pentru News In, Alexandru Adrian Ceuca, director general adjunct al Broker. RRC au castigat marti 2,99% peste valoarea la care au fost cotate in sedinta de luni, urcind de la 0,0935 lei la 0,0963 lei pe titlu, pe fondul unor tranzactii de 3,776 milioane lei.
Titlurile Petrom s-au mentinut la cotatia din sedinta de luni, de 0,5950 lei, valoarea schimburilor cu actiuni SNP fiind de peste 4,165 milioane lei. "Actiunile SNP au avut o lichiditate foarte buna, dar s-au mentinut pe un curs constant fata de inchiderea de luni chiar daca a fost o presiune foarte mare la vanzarea acestor titluri", a declarat Alexandru Adrian Ceuca.
Titlurile companiei Transelectrica au inregistrat un nou maxim istoric, ajungand la o cotatie de 35 lei/actiune, dublu fata de pretul din oferta publica derulata la BVB inainte de listare. Actiunile Transelectrica au inchis sedinta de marti la 34,5 lei/tiltu, in crestere cu 2,99% fata de sedinta de luni . Valoarea totala a schimburilor cu actiuni Transelectrica a fost de 1,093 milioane lei.
Cele mai mari cresteri le-au inregistrat, marti, actiunile Socep Constanta, cu 4,95%, si Vrancart Adjud, cu 4,90%. Cele mai mari scaderi s-au inregsitrat pentru titlurile Artrom Slatina, cu 4,42% si Mefin Sinaia, cu 3,91%.
"In sedinta de miercuri am putea asista la o crestere a volatilitat ii si a lichiditatii la bursa", a mai spus Mihai Piscan.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial